Zonnige editie Honda Marine Cup 2023

Zaterdag 16 September was een bijzondere dag, dit was namelijk de dag dat alweer de 4e editie van de Honda Marine Cup plaats vond op het Gooimeer een prachtig water waar alle soorten roofvis veelvuldig voorkomen en de ruim 80 boten de strijd met elkaar aan konden gaan om te bepalen wie dit jaar deze inmiddels fel begeerde titel zou gaan winnen.

Tekst: Daan Verbruggen

Foto en video: Subtiel.nl

Natuurlijk zijn er ook bij deze editie weer mooie prijzen te winnen maar het moraal van de Honda Marine Cup is nog steeds het community gevoel en het vooral samen willen zijn en er een leuk evenement van maken en dat we hier al een aantal jaar zeer goed in slagen was wel te zien morgens bij de trailerhelling.

Traileren

Om 06:00 zou er begonnen worden met het traileren van de boten maar voor 06:00 stonden er al een aantal deelnemers keurig te wachten die netjes werden opgevangen, een lekker bakje koffie kregen met een heerlijke koek en de nodige instructies te horen kregen.

Daan Verbruggen was er inmiddels ook en besloot om de al aanwezige deelnemers z.s.m. in te schrijven en te begeleiden naar de helling want de starttijd van 08:30 moest gehaald worden. Dus gingen de eerste boten al snel te water na het ontvangen van de goodies welke bestonden uit reddingsvesten, een mooie waterdichte Flambeau box geleverd door Technautic, een hele mooie Honda Buff, een goed verzorgde lunch en nog wat andere goodies.

Het verliep allemaal vlekkeloos en door de zeer goede samenwerking van de organisatie kon er ook echt om 08:30 gestart worden ondanks dat er een aantal deelnemers met wat technische problemen waren aan de helling en de steiger.

Dan is het moment daar alle boten liggen in het water en het is 08:15 keurig op tijd dus ook Daan en Frank hebben de boten inmiddels in het water liggen zodat er op tijd gestart kan worden.

Frank heeft de camera ploeg in de boot, de drone hangt al in de lucht en alle boten hebben al een strategische plek op het water ingenomen om snel weg te zijn en zodoende als eerste op de favoriete plekken aan te komen.

De boot van Daan lag inmiddels tussen alle deelnemers bij hem in de boot zaten Chrétiene Berger ( Head of Honda power & Marine products) en Makoto Sato (General Manager Honda Motor power products Europe) die ook dit jaar weer was overgekomen om aanwezig te zijn op dit geweldige event.

Start tijd 08:30

Om exact 08:30 klonk het startschot en wat is dit toch altijd een geweldig moment om te zien al die boten die wegvaren met die schitterende zilveren Honda’s erachter, gewoon magistraal.

Natuurlijk had Michel Oostdijk zijn positie al ingenomen op de locatie in Almere haven en het duurde niet echt lang voor hij de eerste meldingen van vangsten binnenkreeg in de scoring app. Ook Daan en Makoto Sato zagen dat het vandaag wel eens een hele mooie dag kon gaan worden.

Want zij zagen live op het water al snel de eerste teams de nodige vissen vangen waaronder een aantal zeer mooie snoeken en dat zou dus wel eens voor vuurwerk kunnen gaan zorgen vandaag.

Er werd echt op verschillende manieren gevist de een koos ervoor om het ondiepe uit te werpen in de hoop een dikke snoek of snoekbaars te vangen en weer andere deelnemers probeerden dit vertikaal vissend of met een dropshot.

Er waren ook een aantal deelnemers die het pelagisch probeerde op half water waar je over het algemeen vaak grote vissen mee vangt en dat bleek ook wel te werken want als Daan langs een deelnemer vaart word er precies op dat moment een mooie grote snoekbaars gevangen.

Die snel en vakkundig onthaakt wordt en in de app wordt gefotografeerd en zodoende geüpload. Ook op andere plekken worden er regelmatig mooie snoeken, baarzen en snoekbaarzen gevangen.

Tijdens de lunch werd er even door Daan en Michel gekeken naar de vangsten en de scoring app waar al snel bleek dat er erg goed gevangen werd maar ook hoe dicht het allemaal bij elkaar lag dat beloofde wat voor de laatste drie uur vissen waar elke vis nu een bonus vis zou zijn en iedereen geconcentreerd bleef want elk punt telde mee dus ook de kleinere baarzen.

Bijna alle boten kwamen aan het eind van de wedstrijd gelijk aan bij de helling en er was bijna niemand eerder van het water af gegaan zo spannend was het dus elke vis op het laatste moment telde zwaar.

Als alle boten dan weer op de trailers staan, is het tijd om naar de jachthaven van Almere te rijden waar de rest van het programma zal voorgezet worden.

De prijsuitreiking en de heerlijke barbecue welke ook dit jaar weer werd verzorgd door Lesley Luijers van Big Boy BBQ and Smoke. Om 16:00 was het dan zover, inmiddels hadden alle deelnemers hun muntjes voor de drankjes gehad en een heerlijke zalm wrap gegeten maar nu was het toch echt tijd om de winnaars bekend te maken.

Prijs Winnaars

Na een toespraak van Chrétiene Berger en Makoto Sato werden als eerste de winnaars van de grootste vissen in de soorten naar voor geroepen. De winnaars van de grootste snoek dit jaar was Team4 met een snoek van 116,5cm.

De grootste snoekbaars die was gevangen was voor team Starweld Nautische unie1 met een snoekbaars van 73cm.

De grootste baars van dit jaar was voor team KB Fishing met een baars van maar liefst 49cm.

Hierna was het tijd voor de huldiging van de winnende teams, wij beperken ons tot de eerste 3 in dit verslag en aan het eind van dit verslag kun je de uitslag zien van de winnende 10 teams.

Op de derde plaats zijn geëindigd team Time4Pike met 461,5 punten
Op de tweede plaats zijn geëindigd The Jerkers met 2392 punten zij ontvingen de bonuspunten vanwege de volle kaart.

Winnaars Honda Marine Cup 2023

Wie waren dan de winnaars van de Honda Marine Cup 2023? Zij hadden vandaag super gevist en erg mooie vissen gevangen en zelfs nog een aantal erg mooie vissen gelost maar de terechte winnaars van vandaag waren Jochen en Sacha met maar liefst 2466 punten.

Zij ontvingen de bonuspunten voor de volle kaart. Zij wisten dit keer al voor de tweede maal een editie van de Honda Marine Cup te winnen en dat is natuurlijk al een prestatie op zich.

Tijdens en na de prijsuitreiking was iedereen aan het genieten van nog eens een lekkere kip wrap en een echt overheerlijk broodje pulled beef van Lesley wat bij iedereen wel in de smaak viel.

Een ander leuk feitje om nog even te vermelden was dat er deze editie 2 dames mee deden en ook wat jeugdige vissers waaronder een 11 jarige wat natuurlijk geweldig is en nog maar eens aangeeft dat de Honda Marine Cup voor iedereen benaderbaar is.

Het was weer een geweldige en misschien wel de mooiste editie van de Honda Marine Cup waarbij alles vlekkeloos is verlopen en er nog nooit zoveel vis werd gevangen. Wij willen het gehele team van Honda bedanken voor het organiseren en begeleiden van dit evenement maar ook Gal Events die het grootste gedeelte van de organisatie voor haar rekening heeft genomen.

Natuurlijk gaat ook onze dank uit naar alle trouwe mede sponsoren van de Honda Marine Cup, Technautic met prijzen van Railblaza, Humminbird, Flambeau en Fusion, Navionics voor de waterkaarten en de Navionics apps en Roompot vakanties.

Inmiddels wordt er alweer flink nagedacht over de Honda Marine Cup 2024 ben jij er dan ook bij? Wij beloven jullie in ieder geval dat we er weer een geweldig evenement van zullen gaan maken.

Kijk voor meer informatie over de Honda Marine Cup 2024 op: www.hondamarinecup.com/tickets

Tot volgend jaar, Team Honda.

Eind klassement