Meerval mania 2019 programma overzicht bekend!

Altijd al eens een meerval willen vangen, of wil je meer te weten komen over het vissen op meerval? Op zaterdag 8 juni a.s. organiseren Sportvisserij Oost-Nederland, Hengelsport Federatie Midden Nederland en Meervalshop Tom-Cat het grootste en meest complete meerval evenement wat je je kunt voorstellen: Meerval Mania 2019!

Komende zaterdag is het zover! Dan gaat de eerste editie van Meerval Mania van start, hét meerval evenement van Nederland wat je niet mag missen. De afgelopen maanden is hard gewerkt om een zeer compleet programma voor je neer te zetten.

Meerval markt

Op het evenemententerrein langs de IJsseloever staan stands met een gevarieerd aanbod. Zo zijn er maar liefst 3 stands van Meerval webshop Tom-cat.nl met de merken Zeck, Madcat en Blackcat waar je direct je materialen kunt aanschaffen. Verder is visgids Martin Plevier van De Meervalspecialist aanwezig met visreizen op meerval in Spanje. Uiteraard ontbreekt de stand van Sportvisserij Oost-Nederland en Hengelsport Federatie Midden Nederland niet en ook is er natuurlijk een horecastand ingericht voor de inwendige mens.

Lezingen

11.00 uur – Roy Noom
Roy vertelt over zijn manier van statisch vissen vanaf de kant op meerval in de Benelux in optimaforma. Vissen met dauwpieren, dood aas, onderwaterdobbers en breeklijnen, alles komt aan bod. Niets zal aan de verbeelding overgelaten worden.

12.30 uur – Arnout Terlouw
28 jaar meervalvissen – in alle soorten en maten! Pionieren op de Ebro begin jaren 90 toen een 100 lb meerval nog een monster was en specialistisch meervalmateriaal nog nauwelijks voorhanden was. De ‘lieflijke’ Saone, de machtige Po, de uitgestrekte Ili-delta in Kazachstan, de World Catfish Classic, maar ook exotische meervallen zoals de monsterlijke goonch uit India en beresterke Amazonemeervallen – het komt allemaal voorbij in deze lezing van globetrotter en meervalpionier van het eerste uur, Arnout Terlouw.

13.30 uur – Ronnie Jonker
Ronnie is fervent belly boat visser op de Nederlandse rivieren. Hij geeft je zijn tips en trucs voor het succesvol vissen op meerval in Nederland.

Demonstraties

Tijdens Meerval Mania staat een volledig opgetuigde boot, speciaal voor het meervalvissen, ter bezichtiging op het terrein. En wil je nou echt beleven hoe het is om vanuit zo’n boot op meerval te vissen, stap dan aan boord bij een demovisser en maak het zelf mee.

Vanaf de kant zijn er demo’s afspannen met onderwater dobbers, afspannen met boeien en uitleg over het spinnen op de meerval. In de IJssel wordt het vissen vanuit een bellyboat gedemonstreerd. Ook is er een heuse “kwakbak” aanwezig, waar je de werking van verschillende soorten kwakhout kunt uitproberen.

Kortom, een zeer compleet programma met voor elke meervalvisser wat wils!

Camping De IJsselhoeve
Locatie en toegang

Camping De IJsselhoeve is gelegen aan een van de bekende meerval rivieren, de IJssel. Het programma vindt plaats langs en op het water. Toegang en parkeren is gratis. We zijn open vanaf 10.00 tot 16.00 uur.

Meer info
Meer informatie is te vinden op de evenement pagina.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op onze site of nog beter kom langs bij ons in de winkel en overtuig je zelf, maar ik waarschuw je alvast ieder die is komen kijken wou hem ook graag hebben!

Groeten, Edwin klijnsma – tom-cat.nl

Voor een afspraak kunt u bellen naar tel nr: 0623935296.

20171017_112201

Bezoekadres:
Jules Haeckstraat 2A
7553 XG Hengelo OV
Website: www.tom-cat.nl

16-2-2015 13-14-47