Werpend roofvissen op het Haringvliet in VIS TV XL

Roofvis, witvis, boot- én kantvissen op viswater in alle soorten en maten: de derde aflevering van VIS TV XL is er een van uitersten. Marco Kraal gaat met de boot het Haringvliet op in gezelschap van roofvisexpert en bioloog Hendry Vis, werkzaam bij VisAdvies. Vissend op grote baars, snoekbaars en snoek bespreken ze onder meer het Kierbesluit en de gevolgen daarvan voor de sportvisserij op het water.

Aan het Noordhollandsch Kanaal, ter hoogte van De Rijp, vissen Daniël Weijers met Sjors Milder met de klassieke vaste stok op brasem. Thom Beentjes struint met Arthur Langstraat de grachten van Amsterdam en Haarlem af in een poging met klein gummi kunstaas roofvis te verleiden. Jan Willem Wijers bezoekt twee zogenaamde ‘visparels’.

Eerst vist hij met karperspecialist Harald Bremmer in het Drentse Tynaarlo met de steeds populairdere method feeder, om vervolgens in Vorden met Frank Bosman van Hengelsport Federatie Midden Nederland op pad te gaan. Het duo vist met de vaste stok in een vijver die speciaal is ingericht voor de jeugd. Kijken dus: aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische forel, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.

Uitzending zondag 26 mei, 09:30 uur op RTL 7