Predator Battle Ierland 2019 deel 2: ‘Team meeting’

Herman Molenaars is er klaar voor. We are warriors!

Hey, daar zijn we weer. De kaarten zijn geschud, het voor vissen is gedaan en morgen gaat het wedstrijdgeweld losbarsten. Deze middag was het dan ook de team meeting. De meeste deelnemers zijn reeds goed op de hoogte, maar om ‘misverstanden’ te vermijden heeft Herman alles nog eens duidelijk toegelicht.

Tekst en foto’s: Nico Molkens en Frans Oomen

De regels zijn natuurlijk een ding, maar verder werd vooral de nadruk gelegd op fairplay enerzijds, en anderzijds op veiligheid. Dat laatste is een zeer belangrijk aspect, en een ieder werd dan ook gevraagd om goed het weer te checken en geen risico’s te nemen. Het is hier geen klein plasje, en het weer belooft redelijk pittig te worden komende dagen!

Naar jaarlijkse traditie vindt de team meeting plaats bij Flanaghan’s. Dit is een trendy bar vlak langs het meer. Sommige vissers kwamen dan ook gewoon even met de boot langs in plaats van met de wagen, zodat ze nadien snel nog wat konden gaan voor vissen. Onder het genot van een lekkere Guiness, biertje of Heineken was het gezellig druk met de 38 teams, en nog wat stewards. Iedereen kreeg zijn meetplank mee en ook wat leuke goodies.

Een buf van Navionics, een leuke streamer van vriend Dennis van www.bigstreamers.nl en verder voor elk team een voucher van een lokale eet of drankgelegenheid naar keuze. Chinees, Italiaans, coffeebar,… voor elk wat wils! Ook vanmiddag kwamen we niets tekort, er zou ruim ‘fingerfood’ aanwezig zijn maar het was wat meer dan dat, ik denk niet dat we nog hoeven te eten vanavond (scheelt weer wat aan tijd 😊 )

Na de uitleg maakte omtrent iedereen zijn glas leeg, en zo snel ze gekomen waren was iedereen weer weg… duidelijk met de wedstrijd bezig! Sommige moesten nog wat materiaal klaar doen, maar anderen gingen nog wat vissen om snel nog wat plekjes te vinden voor de komende dagen.

Er werd ook nog even de minimum maten meegegeven voor de soorten, respectievelijk snoek =60cm, baars =20cm en forel =30cm. En, om de zinnen op scherp gezet werd er ook meegegeven dat de vorige 2 winnaars 512 en 514cm hadden. Dan kan je tellen hé.

Om af te sluiten werd door iedereen het zwaard geheven; het zijn alleen warriors die deelnemen aan een battle en daar hoort een zwaard bij. Dit stond expliciet vermeld bij inschrijving en werd goed gevolgd. Van plastieken exemplaren tot glazen gevuld met wodka… het belooft hier wat te worden komende dagen. Morgen om 9u lokale tijd (thuis 10u) vliegen we erin, we houden jullie verder op de hoogte hier op Roofvisweb.nl.

Welke team gaat naar huis met deze schitterende set?

We are warriors!! Nico & Frans

Volg de Predator Battle Ierland op Facebook!