Predator Battle Ierland… deel 1: ‘De reis’

Eindelijk is het weer zo ver: de Predator Batlle in Ierland georganiseerd door Fisherman www.fisherman.nl zal volgende week weer plaatsvinden.  www.facebook.com/PredatorBattleIreland

Door omstandigheden ben ik er niet elk jaar bij maar deze keer hebben we ons nog eens ingeschreven. Reeds lang geregeld en naar uitgekeken en nu is het eindelijk zo ver. Komende dagen zullen we met regelmaat een update sturen life van uit Ierland.

Tekst en foto’s: Nico Molkens en Frans Oomen

De Predator Battle is een prachtige wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt op Lough Derg in Ierland. Zoals vele andere wedstrijden gaat ook deze over 3 dagen en het doel is om de grootste vissen binnen 3 soorten te vangen. Met name 4 snoeken, 3 baarzen en 1 forel zullen gaan bepalen wie de winnaar wordt uit 40 teams. Het komt er dus niet enkel op aan om zo veel mogelijk te vangen, ook strategie is hier een scherprechter!

Vele vissers komen me soms vragen: “een reis naar Ierland… hoe begin ik eraan? “. Als dit nieuw is, dan kan ik geloven dat je het even moet uitzoeken, maar eens je het weet is er eigenlijk niets aan. De keuze die je moet maken beperkt zich tot: ofwel nemen we het vliegtuig en dan ben je snel ter plekke maar beperkt in materiaal dat je kan meenemen, ofwel ga je met de ferry. Het laatste draagt onze voorkeur weg. Het duurt wat langer, maar je reist relax en kan al je eigen materiaal meenemen. Zo nemen wij ook onze eigen boot mee, wat toch iets praktischer is als je aan een wedstrijd deelneemt. Laten we eerlijk zijn, beiden opties houden niet zo veel in als je het gaat regelen. Een half uurtje op de bank met pc en het is zo gepiept.

Wij nemen steeds de ferry, en dan wel via het traject Cherbourg (Frankrijk) – Rosslare Ierland. Late middag rij je de ferry op na een rit van ongeveer 650km, en daar zit je overnacht op. Je kan een slaapcabine vastleggen, voorzien van douche en bedden, en ook eten en drinken is ruim aanwezig. ’S Morgens stap je uitgerust en na een lekkere douche en ontbijt de wagen in, en een 3 tal uurtjes later kom je uitgerust en wel aan ter plekke.

Voor verblijf huren we een vakantie huis in Trident park Killaloe, dit is ruim groot voor 5 personen en voorzien van alle gemakken en comfort. Ook dit kan je online simpel fixen… kijk maar even op www.tridentholidayhomes.ie  Samengevat is het regel van de reis dus niet al te moeilijk… gewoon even de koe bij de horens vatten en klaar is kees!

De wedstrijd zal volgende aanstaande maandag, dinsdag en woensdag plaatsvinden. Wij zijn afgelopen maandag aangekomen en sinds dinsdag op het water. Kwestie van wat voorvissen en goed voorbereid aan de start te komen. De prijzen zijn er niet min, de eerste prijs is een 16ft Alumacraft Escape, met daarop een 50pk Suzuki op een Pega trailer, maar daarnaast zijn er tal van reizen en andere mooie prijzen te winnen.

Betreffende het voorvissen kunnen we stellen dat we ons plan wel trekken maar het is taaie boel. Ierland is het land van uitersten… te veel wind, te koud, te veel mist, te veel regen je weet wel. Voorbije dagen was het wat anders, te veel zon en te warm. Het is op zich een uitdagend maar best lastig water. Dit zijn nou net niet de omstandigheden die je wil, maar we maken er het beste van een de eerste vissen zijn al gevangen 😊

Komende dagen zullen we nog enkele updates sturen zodat jullie onze avonturen kunnen volgen. We rekenen erop dat jullie voor ons duimen! Tot later!