Maak je eigen waterkaarten met Autochart live.

Waterkaarten maken met Autochart live in een hele mooie functie van Humminbird. Hiermee kun je je eigen kaarten maken en dan live op je scherm de opgenomen data zien. De data van Autochart live kun je omzetten in dieptes met diepte lijnen. Maar je kunt Autochart live ook zo instellen dat je bodem hardheden kunt zien en zelf vegetatie, zoals; plantenbedden!

Tekst en afbeeldingen: Bart van den Boom.

Tijdens het varen je eigen nauwkeurige waterkaarten maken.
Autochart Pro

Autochart pro is een programma voor op de pc. Je kunt hier opnames die je op het water hebt gemaakt naar importeren. Hier kun je dan in 3D de gemaakte kaart zien en desgewenst aanpassingen doen. Zoals; routes en Waypoints aanmaken, bodem hardheden bekijken en nog veel meer mooie functies toevoegen. Deze nieuwe gegevens kun je dan weer exporteren naar een SD kaart en importeren op je Humminbird toestel.

Autochart Pro 3D dieptekaart
Autochart Pro 3D dieptekaart
Gedetailleerde dieptekaart met contouren en dieptes.
Gedetailleerde dieptekaart met contouren en dieptes.
Unieke functie!

Met de combinatie Humminbird – Minnkota heb je de beschikking over een unieke functie, namelijk Follow the Contour. Met deze functie kun je de boegmotor contourlijnen laten volgen op een bepaalde diepte. Deze functie kan worden gerealiseerd door je eigen waterkaarten te maken met autochart live of autochart pro. Mocht je interesse hebben in het maken van je eigen waterkaarten met Autochart Live dan kan ik je hier uiteraard prima mee helpen.

AutoChart LiveShare

Liveshare van Humminbird is een geweldige manier om waterkaarten te delen. Je maakt op je Humminbird visvinder waterkaarten met Autochart live. Dit zijn de ACU-bestanden die te vinden zijn op je Zeroline kaart. Je kunt de data/bestanden die je hiermee krijgt uploaden naar de pagina Liveshare op de website van Humminbird.

Autochart Live Share

Veel Humminbird gebruikers over de hele wereld maken gebruik van Liveshare. Het mooie hiervan is dat je ook de data van deze mensen kunt downloaden en op een zeroline kaart kunt zetten en gebruiken! Houd wel rekening dat er 6 type zeroline kaarten bestaan, voor iedere regio in de wereld een kaart. Je kunt dus bv geen meren in Amerika op een Europese kaart zetten. Maar dat lijkt mij ook niet nodig ik denk dat we ons met een Europese kaart wel kunnen redden.

Moeilijk is het niet en je krijgt er veel voor terug! Accurate kaarten altijd voor handen, en functies zoals Follow the Contour zijn gewoon te gebruiken op je gedownloade kaart! Dit scheelt tijd om kaarten te maken op het water en je kunt dus meteen beginnen met vissen op de juiste spots.

MinnKota motoren en Fishfinder van Humminbird werken dan ook perfect samen! De zogenaamde One boat netwerk van Humminbird is uniek in de wereld en er is niet één merk die alles zo met elkaar kan laten communiceren!

Mocht je meer willen weten over de functie Follow the Contour of hoe je het beste waterkaarten met Autochart live kunt maken, neem dan contact op!

Suc6! Groet, Bart van den Boom

Kijk voor meer info eens op de website van Bart van den Boom

Of volg Bart van den Boom op facebook