ASP XL – Tips and Tricks

De ASP Spinner van SPRO is geen onbekende in de roofvis-scene. Het zal lastig worden om een kunstaas te vinden dat meer soorten roofvis verleidt dan deze ‘Jiggin’ Spinner’. En om die veelzijdigheid te vergroten is de ASP-familie uitgebreid met een XL variant.

De ASP XL is beschikbaar in 6 kleuren en 2 gewichten: 35 en 50 gram.

ASP XL

Zoals je van de ASP Spinner gewend bent, is ook bij deze grotere versie, de body van metaal gemaakt waardoor je moeiteloos verre en precieze worpen kunt maken. Dan de droge specificaties: de ASP XL is verkrijgbaar in 6 kleuren in 35 en 50 gram en uitgerust met een soepel draaiend spinnerblad en een vlijmscherpe Gamakatsu dreg.

Alle zes kleuren zijn UV-actief en vallen dus goed op onder water! Ben jij benieuwd naar de meerwaarde van UV-actief kunstaas? Lees dan dit artikel waarin uitgelegd wordt wat die meerwaarde precies is!
METAALWERK

Daarnaast hebben de splitringen een upgrade gekregen. Aangezien deze grotere variant van de ASP Spinner voornamelijk voor grotere vissen zal worden ingezet, is betrouwbaar hang- en sluitwerk een must. Daar is dan ook niet op beknibbeld! Supersterke splitringen en 2x strong dreggen maken dit kunstaas af. Klaar voor de allergrootste vissen!

PROOI

Verder zijn alle goede eigenschappen van de ASP Jiggin’ Spinner behouden gebleven. Ook de XL versie is zowel monotoon spinnend als diagonalend aan te bieden, het spinnerblad zal tijdens het afzinken aan een strakke lijn verleidelijk roteren waarmee het een mooie prooi vormt voor alle roofvissen in de diepere waterlagen.

NIEUWE OPTIES

Doordat de spinner nu in wat zwaardere gewichten, 35 en 50 gram, verkrijgbaar is, kun je er nu ook perfect mee trollen. Door het wat hogere gewicht lopen de spinners trollend net wat dieper dan de kleinere ASP Spinners. Iets wat bijvoorbeeld voor meerval weleens interessant kan zijn! Daarnaast valt er met dit kunstaas perfect te vissen in harde stroming en/of op grotere dieptes. Waardoor het kunstaas enorm interessant is voor vissoorten als: zeebaars en kabeljauw.

Roel Trum van SPRO vertelt je alles over de veelzijdigheid van de ASP XL!

VOLG SPRO

SPRO is enorm actief op sociale media én YouTube. Regelmatig verschijnen er zowel op de sociale kanalen als op het YouTube kanaal leuke winacties waarbij je kans maakt op het winnen van de mooiste hengelsportmaterialen. Dus, volg jij SPRO nog niet? Klik dan eventjes op de links hieronder en mis geen enkele actie meer!

SPRO Facebook
SPRO Instagram
SPRO YouTube