Predator Battle Ireland 2020, deel 1: the journey begins.

Eindelijk is het weer zo ver: de Predator Batlle in Ierland georganiseerd door Fisherman www.fisherman.nl zal volgende week weer plaatsvinden. Volg Predator Battle Ireland via  www.facebook.com/PredatorBattleIreland

Hey iedereen, een jaar verder en hier zijn we weer met de verslagen van de Predator Battle Ireland, editie 2020 op Roofvisweb. Vorige jaren deden we telkens ook mee, en al snel was ook voor dit jaar de keuze weer gemaakt, we zouden opnieuw meedoen. Echter… wie had ooit kunnen voorspellen wat 2020 zou brengen? Naast de covid situatie was het ook op persoonlijk vlak een jaar met beproevingen. Al langer bleek dat het Covid virus wel eens flink roet in het eten zou gooien, en tot vorige zondag was het dan ook onduidelijk of de reis überhaupt zou doorgaan.

Tekst en foto’s: Nico Molkens & Frans Oomen.

Zo veel mogelijk hadden we ons vooraf geïnformeerd en voorbereid. Zowel Frans als ik zelf hebben alle mogelijke sites terzake uitgepluisd teneinde aan de juiste info te geraken. Echter, de regels mbt tot corona wijzigen bijna dagelijks, en op de lange duur kan niemand er nog wijs uit geraken. Het was ons duidelijk dat we in Ierland in quarantaine en restricted movement moesten gaan. Een selfcatering huisje geldt echter als quarantaine. We besloten het erop te wagen. Als een dief in de nacht zijn we vorige zondag vertrokken, niet wetende hoe en waar ons avontuur zou eindigen…

Na een voorspoedige rit door Frankrijk, kwamen we aan bij de ferry in Cherbourg We boekten via Irish ferries, en behoudens wat gedoe omdat ik mijn trailer als een 4m had ingeboekt konden we vlot aan boord van de WB Yeats. Een vrij modern schip voorzien van alle comfort. Dit alles ging zeer vlot, en op de ferry zat bijna geen volk! Op de overtocht werd er zeer veel aandacht geschonken voor de covid maatregelen. Social distancing, aparte regeling voor eten / bar, ontsmette kamers, handgels op elke hoek,… noem het op en het was er.

Bij aankomst in Dublin kregen we eerst nog een alarm te verwerken, er zou een brand aan boord zijn. Kwestie van de trip nog nét wat spannender te maken. Het bleek vals alarm en maandag rond de middag kwamen we aan in Dublin. Daar vreesden we nog wat vertraging, maar nooit eerder kwamen we zo vlot binnen in Ierland. Even een routine controle en de vraag of we het ‘passenger locator form’ hadden ingevuld en dan konden we vertrekken. We waren binnen!

Eens aangekomen zijn we wat voeding gaan kopen voor de komende dagen. Pubs en restaurants zitten er niet in nu! Lekker chill alles geïnstalleerd en vanaf dinsdag konden we vissen. De trip waar we lang van droomden en die we niet voor werkelijk hielden was toch begonnen.

Intussen hebben we 2 dagen lekker voor gevist voor de wedstrijd. Met wisselend succes maar we gaan niet al te veel prijs geven… Komende periode zullen we nog wat verslagen prijsgeven van onze trip en de Predator Battle wedstrijd, dus… stay tuned hier op Roofvisweb!

Vriendelijke groeten, Nico & Frans