Shads met een uitstekende waggel.

Sinds een aantal maanden in het bezit van de Gator Gum Shads afkomstig uit Zweden. De mijne heb ik besteld bij de BFT shop, met zijn zeer goede bezorging van producten. Zeer mooie shads met een prachtige en fantastische waggel. De shads zijn leverbaar in de 17 cm, 22cm en 27 cm uitvoering.

Ik gebruik meestal de 22 cm en 90 gram zwaar.  Gewoon, omdat ik daar het meeste mee vis en prima te werpen aan een hengel met een werpgewicht van 40-130 gram. De Lizzard x serie is zo’n hengel die alles aankan.

De shads zijn gemaakt van een taai materiaal en gaan niet direct kapot van een aantal snoeken tanden. Ik gebruik meestal ook de Gator Stinger. Deze stingers passen prima bij de shads en zijn gemaakt van een kettinkje. Heerlijk soepel. Tevens wordt de shad er iets zwaarder van. Wat prima past bij de actie van de shad.

De shads zijn heerlijk sloom te vissen met de shallow screw in methode of met een lichte loodkop. Ik gebruik meestal de shallow screw in, zodat ik op ondiepe plekken en over de planten heen kan vissen. Ook tijdens de koude wintermaanden. Wil ik iets dieper vissen dan gebruik ik de loodjes van BFT Tungsten Fastach Sinkers. Makkelijk te bevestigen en in verschillende gewichten leverbaar. Je kan nu  heel gemakkelijk wisselen van gewicht.

Tevens vind ik de kleurensamenstelling van deze shads zeer mooi. De kleuren Bumblebee, Upplev zijn super en ook de Miss Piggy kleur is top. Meestal gebruik ik deze kleuren shads in water met niet teveel doorzicht. Verder maak ik veel gebruik van de kleuren Spotted Bullhead en Black Perch in helder water. Ik ben zeer tevreden over deze shads. Net iets anders dan een gewone shad. Gebruik ze eens en wees verrast van de actie.

Meer info te vinden op de site van www.bftshop.nl

Vr. Gr. Wim Russchen Alias “De Rus”