Humminbird Autochart Live en Follow the contour.

Dat Minn Kota & Humminbird optimaal functioneren binnen een one-boat-network is inmiddels wel bij vele gebruikers bekend. Binnen dit netwerk zijn er diverse gebruikers mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het Autochart Live en het daaraan verbonden Follow the contour.

Met de Autochart live breng je de hardheid van de bodem, dieptelijnen met cijfers en begroeiingen nog duidelijker in beeld dan de bestaande kaarten ze al weergeven. Door over een gebied heen te varen brengt de Humminbird steeds meer details in kaart.

Tot 8 uur schrijft het toestel de gegevens op het interne geheugen.

Meer informatie kan weggeschreven worden op een Zero line MSD kaart die Hummunbird hiervoor heeft ontwikkeld. De Autochart live functie is standaard op alle Humminbird modellen vanaf de 2de generatie Helix en alle Onix en Solix modellen.

Elke keer als je over een gebied vaart en de Autochart Live staat aan, dan vult hij details aan tot er niets meer aan te vullen is. Dan zie je ook niets meer veranderen in beeld en weet je dat alles vastgelegd is.

Vanaf dat moment is het mogelijk om in het netwerk de “Follow the Contour” functie in te zetten. Wat houdt dat precies in ? De follow the contour functie kun je instellen op bijvoorbeeld een bepaalde dieptelijn.

Stel de snoeken die je op het beeldscherm ziet, liggen hoofdzakelijk op 5 meter diep. Dan kun je een dieptelijn van 5 meter opzoeken op je kaart en de Follow the contour functie volgt dan die 5 meter dieptelijn volledig uit zichzelf.

Daardoor hoeft er niemand te sturen en kan er volledig geconcentreerd worden op het vangen van die vissen die je eerder op je Humminbird hebt zien liggen.

Kijk voor meer Humminbird & Minn Kota tips en tricks op: www.prostaffers.nl