Verslag PerchNation “Summer Edition”

Zaterdag 24 juni was het dan eindelijk zover; de allereerste “Summer Edition” van PerchNation; 47 teams uit Nederland, België en Duitsland gingen de strijd om aan om de prijzen.

Een zomerse editie werd het zeker! Hadden we tijdens de “Winter Edition” in januari nog extreme omstandigheden als sneeuw, ijs en temperaturen ver onder het vriespunt, deze “Summer Edition” stond in het teken van zon, hitte, zweten…én grote baarzen!

Aangezien het al weken warm was en de vooruitzichten voorafgaand aan de wedstrijd niet veel afkoeling lieten zien, hadden we al besloten om de wedstrijd 2 uur eerder te starten en daardoor ook 2 uur eerder te eindigen.
Het werd voor de meeste deelnemers een korte nacht. De wekker stond in sommige gevallen al om 4 uur afgesteld want stipt om 6 uur klonk het virtuele startschot voor de wedstrijd.

En wat een start werd het! De eerste vissen kwamen rond 6.05 uur al binnen in de appgroepen en de organistie moest meteen vol aan de bak om alles goed te verwerken.

Om ongeveer 6.15 uur kwam de eerste écht serieuze vis binnen. Team Predatorfishing.be van Louis de Ginste en Dieter de Blauwe meldde zich met een geweldige vis van maar liefst 51 cm! Wat een beauty van een baars!

Dieter met een geweldig massieve baars van 51 cm; de grootste van de wedstrijd!

De toon leek gezet en als als dit de trend van de dag zou worden, stond ons nog wat te wachten!

Nog voor 7 uur meldde team Stekelbaars van Thomas Wending en Lennard Ringnalda, zich met hun eerste vis; een mooie 40-er en net na 7 uur kwam team Hosselbaars van Bart van der Walle en Johannes Elzinga met hun eerste vangsten op het scorebord.


Thomas Wending van team Stekelbaars met 1 van hun hoge 40-ers die ze de winst opleverdenNa het eerste uur was het echter team Dennis&Ronald DV Lures met Dennis van der Velde en Ronald van der Til wat de koploper van dat moment was. In totaal hadden zij toen 109 cm aan baars.
Zij vingen op dat moment heel steady hun vissen van bijna allemaal 38 en 39 cm en bouwden zo een mooi gemiddelde op. Helaas wisten zij deze kickstart niet vol te houden en langzaam maar zeker zakten zij verder weg in het klassement naar een uiteindelijke 10e plaats.

1 van de vele vissen van 39 cm van team DVLures
1 van de vele vissen van 39 cm van team DVLuresTussen 7 en 9 uur werden de meeste vissen gevangen. Gezien het warme weer en de eindtijd van 13 uur hadden we dit ook wel verwacht.De tussenstand om 8 uur gaf een nieuwe leider; Hosselbaars. Maar Stekelbaars en DVLures zaten hen op de hielen en inmiddels begonnen meerdere teams ook heel steady hun vissen te vangen en aanspraak te maken op het erepodium.

Johannes Elzinga, aka de struikrover ;-) met een mooie baars uit het hoge noorden

Na 9 uur werd het voor ons langzaam maar zeker wel duidelijk wie de eerste plaats zou gaan pakken. Stekelbaars ving de ene ruime 40-er na de andere en nestelde zich zo redelijk comfortabel aan kop van de ranglijst.

[caption id="attachment_65853" align="aligncenter" width="640"] Happy face! Logisch met zulke vissen!

Om 10 uur was de tussenstand als volgt:
1. Team Stekelbaars 214 cm
2. Team Hosselbaars 197 cm
3. Team DV Lures 148 cm

De nummers 1 en 2 namen meer en meer afstand van de rest maar gezien het feit dat Hosselbaars nog een paar vissen van achterin de 30 op de lijst kon upgraden, bleef het toch spannend. Al is een inhaalrace van 17cm natuurlijk niet eenvoudig op deze formaten.

We hadden besloten om om 11 uur de laatste tussenstand door te geven om de laatste 2 uur de spanning erin te houden en wat schetste onze verbazing; daar was om 11 uur ineens team Ambiorix Crew met Bjorn Croughs en Danny Hechtermans als nummer 3.

Ambiorix Crew uit België in de top 3!

Tussen 10 en 11 uur vingen zij een aantal vissen waarmee ze “de kaart vol” visten en op een mooi gemiddelde uitkwamen. In de vroegere ochtenduren hadden zij ook al een mooie 40-er geland. Helaas bleef het ook bij hen daarna stil waardoor zij uiteindelijk in het eindklassement op een 5e plaats uitkwamen.

Team Perch Trouble van vismaten Mark Verhoeven en Rick Lely was in de tussentijd ook redelijk hun baarzen aan het vangen. Moesten ze in de ochtend nog een mooie meerval afdrillen.. daarna klommen zij gestaag naar de 4e plek in het totaal klassement.

Mark Verhoeven met een mooie baars. Goed voor uiteindelijk plaats 4 in het eindklassement

Tussen 11.07 en 11.39 uur ving Predatorfishing.be een aantal mooie baarzen van tegen en net boven de 40 cm waardoor zij zich exact op gelijke hoogte stelden met de nummer 2 van dat moment, Hosselbaars. Beide teams stonden op dat moment op 210 cm. Hoe is het mogelijk!

Her en der werden en door diverse teams nog wel vissen gevangen maar we zagen het helaas steeds rustiger worden op de app.

Mike meldde zich met een mooie 47 cm baars
Teamlid Mauritsio De Biasia van Catch&Release Fishing met een prachtige baars

Naar mate de ochtend vorderde ging na 12.30 uur volledig de beet uit de wedstrijd en werd er nagenoeg niks meer gevangen. Mooie tijd om de eindstand alvast op te maken zodat we snel na de wedstrijd de prijsuitreiking konden doen….yeah right…

In de laatste 5 minuten werden er nog even een paar vangsten gemeld waardoor de einduitslag lekker door elkaar gegooid werd. Maar goed, niks spannends om de prijzen dus we waren klaar voor de prijsuitreiking.

Predatorfishing had de grootste baars van de 2 teams gevangen en maakte volgens de regels dus aanspraak op de 2e plaats waardoor Hosselbaars 3e zou worden….YEAH F*CKING RIGHT!!!

Letterlijk in de dying seconds van de wedstrijd piepte de whatts app van mijn telefoon…..again….

Hosselbaars ving nog even een baars van 48 cm en kon zo hun totaalscore met maar liefst 6 centimeter upgraden. Hierdoor trokken zij alsnog plek 2 naar zicht toe. Echt té bizar!

Check die opluchting op het gezicht van Bart….én terecht…48cm in de dying seconds
van de wedstrijd en daarmee 2e worden; klasse!
De uiteindelijke TOP 3 is dus geworden

1. Team Stekelbaars 227 cm
2. Team Hosselbaars 216 cm
3. Team Predatorfishing.be 210 cm

Wil je de totale uitslag nalezen, check dan even de Facebookpagina van PerchNation “Summer Edition”. Daar vind je ook wedstrijdverslagen van deelnemende teams, foto’s en nog veel meer info.

We hebben weer een superleuke wedstrijd gezien en kijken alweer uit naar de volgende keer!

Namens de organisatie een BIG THANK YOU aan alle deelnemers!

Voor het sfeertje hieronder nog een aantal ingestuurde foto’s van diverse teams.

De dag begon vroeg, erg vroeg…
Al snel werden de eerste vangsten gemeld

Geweldige snoekbaars Robèrt maar helaas…..telt niet
Goede baars en goede bril!
Elke vis kan het verschil maken
“Sexy” Dennis….
Wat werden er mooie baarzen gevangen!
Nope…telt nog steeds niet…..
Catch & Release
Double hook up voor Ed en Robin

Top hoed met die hitte
Let op!
ff chillen bij een potentiële top stek
Ook die telt niet…
Het was er wel het weer voor…
Want wat was het warm….

Wat mij betret dé foto van de dag! Wat straalt hier een heerlijk zomers sfeertje en plezier vanaf!

Tot de volgende editie van PerchNation!

Freek