World Crank Cup voorbereidingen in volle gang.

115 top vissers, 15 Marshals, 15 journalisten. Casting only, Cranks only, No trolling! Op 5 en 6 oktober zullen 15 voormalige winnaars van diverse internationale competities het opnemen tegen elkaar. En dit keer niet met z’n tweeën in een boot, maar alleen. Zelf alles alleen doen onder toeziend oog van een Marshal. Eigenlijk hetzelfde als in de VS. Geen foto’s maken, meten, oppassen waar je wel of niet mag komen… gewoon puur vissen.

Initiator Willem Stolk maakt zelf deel uit van deelnemersveld!
Initiator Willem Stolk maakt zelf deel uit van deelnemersveld!

Maar naast deze opzet zijn er vele doelen; Willem Stolk is degene die de afgelopen zes maanden diverse partijen bij elkaar heeft gebracht om van deze relatief kleine World Crank Cup een grootse uitstraling te geven. En, naast het verbinden van verschillende partijen ook de beroepsvisserij, MKB, De Biesbosch en gemeente, gedeputeerde, economische zaken, Wellant College en diverse federaties aan elkaar te koppelen. De deelnemers zijn op de hoogte hiervan en mede daarom steunen ze dit ook. Het gaat om ons aller belang. Onze passie.

De in wedstrijden altijd sterk presterende Luc Coppens zal uitkomen van België
De in wedstrijden altijd sterk presterende Luc Coppens zal uitkomen van België

Lobby
Het grote doel is mensen aan elkaar te verbinden zodat er begrip ontstaat en mensen iets voor elkaar over hebben. World Crank Cup is de drager. De F1 binnen de scene. Journalisten zullen helpen om dit groots in binnen en buitenland onder de aandacht te brengen.

Menselijk contact
Er komt geen euro binnen maar er zijn wel prijzen te winnen. Deze worden door sponsoren zelf overhandigd. De samenwerking tussen alle partijen is prachtig. Alle bedrijven werken kosteloos mee. ZWN draagt bij om een heus cruiseschip te laten varen waar genodigden elkaar kunnen ontmoeten. 100% positieve insteek. Er leiden vele wegen naar Rome, maar het begint bij menselijk contact. Iets voor elkaar over hebben. En, dit met passie kunnen overdragen. Dit kan Willem en daar werkt hij met passie aan om deze unieke wedstrijd tot een groot succes te brengen. Maar uiteindelijk doen ze het samen en juist dat is hoopvol voor de toekomst.

Topvisser Kevin Hernandez komt uit voor Frankrijk.
Topvisser Kevin Hernandez komt uit voor Frankrijk.

De World Crank Cup werkt o.a. samen met:
Gemeente Drimmelen
Streekfonds Biesbosch
Gedeputeerde
Federatie ZWN
Wellant College
RIVER 7 Adventures
Hotel restaurant De Korenbeurs te Made
De Koninggroep
Zilvermeeuw rondvaarten
Beachclub Puur te Made
Rute & Rolle magazine
Dé Roofvis magazine
BEET/Rovers magazine
AD
Telegraaf
Diverse internationale media
Shimano
Mercury
LUND – IJsselsport
Ministerie van economische zaken
RWS

Cranks only, Cast only.
Het vissen met originele cranks is een prachtige maar moeilijke visserij. Twee dagen vissen met crank baits, meerdere rivieren, honderden keer worpen per dag, keihard werken. De crank baits mogen een maximale lengte hebben van 15cm. Trollen of enige vorm die daar op lijkt is niet toegestaan! Snoek, Roofblei, Baars en Snoekbaars zijn de targetvissen. De strijd der titanen barst los op 5 & 6 oktober!

1

Leerlingen van het Wellant college (de Sportvisacademie in Gorinchem) zijn in het kader van een stage voor hun opleiding betrokken geweest bij de totstandkoming van het wedstrijdreglement. De studenten van het Wellant College gaan mee als Marchals en kunnen hierdoor studiepunten behalen en proeve van bekwaamheid.

Zoveel verschillende doelen. Allemaal voor het algemeen belang. Een geweldig initiatief. Ik zeg: ” dat verdient op voorhand een pluim’ … want niets doen en commentaar leveren, daar hebben we niks aan.

Blijf op de hoogte via de Facebookpagina van de World Crank Cup.