Dennis en Dominique laatste dagen – Okinawa Japan

Na de afgelopen dagen lekker te hebben gevist blijven er nog een aantal dagen over. En het is de bedoeling dat we dat in het laatste verslag gaan proppen. Donderdag, 25 mei, is de laatste dag in het hotel en daarna logeren we vanaf vrijdag tot maandag bij onze gastheer. Er is dan maar weinig tijd om aan het verslag te werken. Vrijdag worden we opgepikt door Hiroshi. Uiteraard wordt er dan eerst gevist en zaterdag is het niet anders. De zondag is weer culturele dag en de maandag sluiten we vissend af.

Tekst en foto’s: Dennis Horvath en Dominique Kleijwegt Verdoes

prachtig-gekleurd-lipvisje
Prachtig gekleurd Lipvisje
foto-2-ogen-groter-dan-de-mond
Ogen groter dan de mond

Op donderdag gaat het rifvissen ons een heel stuk beter af. We hebben eerder al gemerkt dat natuurlijk aas betere resultaten oplevert. Om het leuk te houden combineren we loodkopjes, pilkers en een split-shot rig met kleine stukjes inktvis. En op deze manier krijgen we aanbeet op aanbeet. Wederom is de verscheidenheid aan vissen groot. We vangen in eerste instantie voornamelijk kleine vis, maar als het water weer omhoog komt, komen ook de waat grotere vissen om de hoek kijken.

Deze Triggerfish is not amused.
Deze Triggerfish is not amused.

Dennis vangt een aantal, voor ons bijzondere vissen. Waaronder een kogelvis en een spectaculaire Koraalduivel. Tijdens het waden naar de kant stapt hij in een scherp stuk koraal en moet hij met behoorlijk wat pijn doorwaden. Ook al hebben we ons materiaal goed op orde, je kunt niet alles voorkomen.

opgewonden-bijvangst
Opgewonden bijvangst….

Met de giftige vissen die we vandaag hebben gevangen zijn we voorzichtig omgegaan, maar zoals blijkt zit een ongeluk in een klein hoekje. Terug op de hotelkamer verzorgt Dominique de wond die Dennis heeft opgelopen goed en zoals het er uit ziet hoeft er geen ziekenhuisbezoek aan te pas te komen.

foto-5-snapper-01
Snapper

Op vrijdag en zaterdag is de jacht op de Jack geopend. Tijdens de rit naar de topstek van Hiroshi vragen we hem de oren van het hoofd. Wat voor vis kunnen we nog meer verwachten was voor ons het meest interessant om te weten. Het antwoord levert, buiten de Jack, nog een nieuwe targetvis op. De Baracuda. Die zouden we niet op die stek verwachten, maar het is wel een vis die we allebei op ons verlanglijstje hebben staan. Maar Hiroshi acht de kans klein dat we die gaan vangen, aangezien hij er in een jaar misschien 2 of 3 van vangt.

Deze vis had een wat opgeblazen gevoel..
Deze vis had een wat opgeblazen gevoel..

Als we in het water staan krijgt Dennis binnen 3 worpen al een mooie aanbeet en een halve minuut later heeft hij, na deze vis gelost te hebben, nog een targetvis er bij. De Tarpon! We gaan vol goede moed verder het water op. Terwijl Dennis op dezelfde spot blijft gooien. Er wordt een aantal kleine Jacks gevangen tot Dominique een andere vis weet te haken. De gewenste Baracuda. Vlak voor z’n voeten valt de vis van de haak… Heel erg jammer. Dennis blijft het dik 150 meter verderop ondertussen goed vol houden met werpen en hij lost nog twee keer een Tarpon.

koraalduivel
Koraalduivel

Geheel tegen de verwachtingen in krijgt Dominique alsnog een keer de kans om een Baracuda binnen te halen en deze keer gaat het  wel goed. Snel wat foto’s maken. Na deze vis weet hij nog 3 kleinere Jacks te vangen en daarmee weet hij vandaag de meeste vis te vangen. Dennis heeft de Baracuda het allemaal niet mee gekregen en Dominique en Hiroshi besluiten om hem in de maling te nemen en er niets over te zeggen totdat we ‘s avonds de foto’s gaan bekijken. En dit plannetje lukt, want Dennis is er ‘s avonds, als we een van de Jacks hebben gegeten tijdens de barbecue, helemaal stil van.

koraalduivel-zwemt-weg-in-volle-glorie
Koraalduivel zwemt weg in volle glorie

Op zaterdag gaat Dennis wederom voortvarend van start en al snel staat hij met een kromme hengel een vis te drillen die een aantal maal uit het water komt gesprongen. Ook de Tarpon is binnen. De rest van de middag gaat het allemaal moeizaam, maar iedereen weet z’n visjes te vangen.Waaronder een aantal 30+ en 40+ exemplaren. En wat zijn dat een sterke (en mooie) vissen.

foto-9-mooie-jack-voor-dennis-01
Mooie Jack voor Dennis
ook-dominique-mocht-ook-een-paar-mooie-jacks-bijschrijven
Ook Dominique mocht ook een paar mooie Jacks bijschrijven
I've-got-a-barracuda!
I’ve got a Barracuda!
nooit-op-gerekend-een-tarpon
Nooit op gerekend… Een Tarpon

Zondag gaan we het Shujiro-kasteel bekijken en gaan we shoppen in de Potterystreet, waar heel veel traditioneel aardewerk uit Okinawa te koop is. De keuze om dat op deze dag te doen is uitmuntend, want zoals het in een regenseizoen hoort regent het deze dag hard door.

Toch-nog-een-dagje-regen-we-zijn-goed-weggekomen-met-het-mooie-weer-aangezien-het-regenseizoen-is.
Toch nog een dagje regen. We zijn goed weggekomen met het mooie weer, aangezien het regenseizoen is.
Even-een-setje-uitkiezen-en-dit-was-maar-1-van-de-vele-winkeltjes-met-aardewerk.
Even een setje uitkiezen…. En dit was maar 1 van de vele winkeltjes met aardewerk!
Ons-laatste-avondmaal-bij-onze-gastheer-okinawa-soba-noodlesoep-en-taco-rice-super.
Ons laatste avondmaal bij onze Gastheer. Okinawa Soba (noodlesoep) en Taco rice. Super!

Wij gaan nu onze koffers inpakken en ons langzaam voorbereiden op de terugreis die dik 30 uur zal duren. Tot snel langs het water in Nederland, waar we allemaal sinds dit weekend weer met kunstaas op pad mogen.

Goede vangsten allemaal en bedankt voor het volgen van onze updates hier op Roofvisweb!

Dennis en Dominique.

Bekijk hieronder de verslagen van Dennis en Dominique!

Het eerste deel van het Japanse avontuur van Dennis en Dominique leest u hier….

Het tweede deel van het Japanse avontuur van Dennis en Dominique leest u hier….

Het derde deel van het Japanse avontuur van Dennis en Dominique leest u hier….

Het vierde deel van het Japanse avontuur van Dennis en Dominique leest u hier….

Het vijfde deel van het Japanse avontuur van Dennis en Dominique leest u hier….