Dennis en Dominique Crazy Fishing in Okinawa Japan.

Vorig jaar kregen wij, Dennis en Dominique van Crazy Fish Team Netherlands, het idee om samen op visvakantie te gaan. Al snel kwam als bestemming Cyprus uit de bus rollen. Cyprus hadden we uitgekozen vanwege de combinatie zoet- en zoutwatervisserij die ons erg aansprak. Maar nadat Michael en Dennis vorig jaar een aantal Japanners in Amsterdam hadden rondgeleid (uiteraard tot grote tevredenheid), ontvingen we afgelopen najaar vlak voor we wilden gaan boeken een uitnodiging van Hiroshi om naar Okinawa te komen. Een unieke kans om eens een totaal andere cultuur en visserij te ervaren. Dus wij hoefden niet lang na te denken. Cyprus loopt niet weg.

Tekst en foto’s: Dennis Horvath en Dominique Kleijwegt Verdoes

Dennis Horvath en Dominique Kleijwegt Verdoes onderweg.
Dennis Horvath en Dominique Kleijwegt Verdoes onderweg.

Inmiddels zij we een aantal maanden verder en zijn we na een reis van ongeveer een dag aangekomen op de plaats van bestemming. En tot nu toe is het echt een hele aparte ervaring. We zijn na aankomst opgehaald door Hiroshi en naar ons hotel gebracht. Nog voor we onze koffers uit konden pakken werden we al naar de zee gesleurd om daar al wadend Jackfish te gaan belagen. Nog wat onwennig om zo in het water te staan werd de eerste vis, een Striper-achtige vis, door Dennis gelost vlak voor hij hem kon landen. Niet veel later kregen we de eerste Jack van een cm of 30 te zien dankzij onze gastheer.

2

3

4

Vol goede moed gingen we weer verder om er één te pakken te krijgen. Staand op een rots in het water zo’n 100 meter (!) uit de kant zagen we plotseling een hoop rumoer aan de oppervlakte. Al snel na het aanwerpen hiervan staan we samen een vis te drillen. Hiroshi identificeert deze als kleine Spanish Mackerel en voor hij is uitgepraat duikt er de diepte ineens een hele flinke Jack achteraan. Ontzettend bruut om te zien! En zo vlug als hij kan laat Hiroshi zijn aas zakken en haakt hem. En even snel schiet hij ook weer los. Vol adrenaline en enigszins verslagen blijven we het proberen, maar er volgt geen actie meer. Het stijgende water dwingt ons om een einde aan deze sessie te maken. Maar wat een begin van onze vakantie. Dat belooft nog wat.

5

De komende twee weken willen wij jullie op deze plaats een beetje op de hoogte gaan houden van onze verrichtingen met wat foto’s en korte verslagen. Ook willen wij jullie hulp inroepen middels een prijsvraag. Wij zijn van plan om te gaan soorten jagen en hebben niet de tijd en middelen om de namen van alle gevangen vissen te achterhalen. Althans… dat is de verwachting. Hopelijk zijn jullie daar wel toe in staat. Later meer over deze prijsvraag hier op Roofvisweb.nl

Zaterdag….deel 2…Crazy Streetfishing in Japan