De Sampo Swimbait van Doiyo Concept.

Ik wil jullie graag voorstellen aan een nieuw aasje voor 2023 wat nu ook voor jullie op dit moment beschikbaar is namelijk de “SAMPO”. Het is een uitbreiding op het al zeer ruime assortiment wat Doiyo in zijn kunstaas pakket heeft. En Doiyo is weer een onderdeel van de firma Saenger. De sampo is een tweedelige swimbait / jerkbait die op verschillende dieptes te vissen is door het toevoegen van extra gewicht in de bait zelf.

Jack vd Mortel met een fraaie snoek op de Sampo

Onder de kop van de bait bevind zich een klepje waar deze gewichten die bij de bait worden meegeleverd kunnen worden geplaatst. Er worden drie gewichten mee geleverd maar daarover straks meer.

De lengte van de sampo is 16cm wat een perfecte doorsnee maat is voor het verleiden van die groenjassen. Hij is tweedelig en het losse staartje waar ook nog een kleine beweging in zit is daar niet mee meegeteld. Het gewicht van de bait zonder een toegevoegd gewicht ,dus “leeg” is 60 gram.

Los staartje
Leverbaar in 6 verschillende kleuren

Deze snoeken verleider is er in 6 verschillende kleuren. Twee stuks in natuurlijke kleuren en dan nog 4 in de wat fellere kleuren.

2 natuurlijke kleuren

Onder die fellere kleuren zit ook nog verschil van uitstraling . Zo heeft de bait blauw/zilver WFC een prachtige metallic kleur ,die als de zon wat op het water staat een prachtige schittering vertoont.

De geel/oranje SB en de groen/gele MFT zijn daar in tegen weer uitgevoerd in een matte kleur. Uiteraard zijn deze baits uitgevoerd met zeer scherpe dreggen en een splitring op de neus.

Gewicht naar keuze toevoegen

Nu wat meer over het gewicht van de meegeleverde gewichtjes en wat deze gewichtjes doen in de zink snelheid van de Sampo. De zink snelheid van de Sampo als de onderstaande gewichtjes in de bait zijn geplaatst.

De gewichten

Stalen kogeltje 1,25 gram , zinksnelheid 1 meter per 6,5 seconden.
3 gram gewicht, zinksnelheid 1 meter in 5 seconden.
4 gram gewicht , zinksnelheid 1 meter in 4 seconden.
6 gram gewicht, zinksnelheid 1 meter in 3 seconden.

Gewichtjes in verpakking mee geleverd!

Is er geen gewicht toegevoegd dan zal dit aas suspending zijn , maar is natuurlijk ook afhankelijk van het soort onderlijn, speld of spinstang je gebruikt.

Zo is deze swimbait/jerkbait  te vissen tussen de 0,2 en 3 meter diep. Het openen van het klepje kan het best gebeuren met een scherp voorwerp omdat dit wat stroef gaat. Dit is uiteraard de bedoeling want je wil niet dat tijdens het werpen of vissen dat het klepje open gaat. Dit is mij dan ook tijdens het vissen/vangen met de Sampo nog niet gebeurd.

Hans Koopman met een mooie snoek op de Sampo.
Hoe vis je nu deze snoeken verleider ?

Hij is in een tempo binnen te vissen maar er is ook spelenderwijs mee te vissen zoals je van een jerkbait gewend bent. Hij is in ieder geval weer net iets anders als de “normale” aasjes en naar believen in gewicht aan te passen.

Het gesloten seizoen is helaas in zicht maar wil je het nieuwe seizoen met iets nieuws voor de dag komen om boven en langs de plantjes te vissen dan is deze “SAMPO” van Doiyo zeker het bekijken waard.

Veel succes op en aan het water. Jack van de Mortel.

Bij welke winkeliers zijn de producten van Iron Claw te koop of te bestellen? Klik hier voor de lijst met winkeliers!

Winkeliers die nog niet met de Firma Saenger samenwerken en geïnteresseerd zijn in de Iron Claw of Doiyo  producten, kunnen daarvoor telefonisch contact opnemen met de Nederlandse vertegenwoordiger Edwin Klijnsma op: 06 23935296 of via e-mail: Edwin.klijnsma@saenger-tts.com