De allerbeste manier om goed te verticalen.

Verticalen is een oer-Hollandse techniek die in de jaren 80 bedacht werd maar sedertdien extreem geperfectioneerd is. De techniek heeft zijn naam niet voor niets: je vist een shadje recht onder je, vlakbij de bodem, bij voorkeur op een talud want dat is waar rovers graag rondhangen.

Je kunt je kunstaasje gewoon laten hangen of vrolijk laten huppelen – en alles daar tussenin: wat de vissen willen, bepalen ze zelf en het verschilt van dag tot dag.

Float Plus 1 Bellyboat
Float Plus 1 Bellyboat

Dit klinkt als een doodeenvoudige techniek en in theorie is dat natuurlijk ook zo, maar toch komt er veel meer bij kijken dan je zou denken: stroomsnelheid, wind, grillig bodemverloop, obstakels en last but not least: totaal onvoorspelbare snoekbaarzen.

De allerbeste manier om goed te verticalen, is de bellyboat. Daarmee kan je immers uitermate precies de spots uitkammen, veel preciezer dan met een gewone boot, die door zijn formaat dood weg een stuk minder wendbaar is.

Van belang is wel dat je een traploos verstelbare motor hebt, want bij het verticalen is het van cruciaal belang om precies de goede snelheid aan te houden.

Float Plus 2 Bellyboat
Float Plus 2 Bellyboat

Een bellyboat die je hoog boven het water houdt is ook mooi meegenomen: hoe hoger je zit, hoe makkelijker je kleine diepteverschillen kunt opvangen met je hengeltop – en hoe beter je kunt aanslaan.

Voor zowel motor, bellyboat en accessoires ben je bij ons aan het goede adres natuurlijk!

Bekijk hier onze video over verticalen:

Alleen het allerbeste is goed genoeg!
Float Plus Pro 2
 

https://floatplus.com/nl/product/float-plus-nl-easy-straps/

Float Plus Bellyboatclip

Float Plus removable bellyboat wheel set