Het nieuwe gratis Honda Magazine is online.

Na een winter waar geen einde aan leek te komen, staat het watersportseizoen 2021 op het punt van beginnen! Nieuw seizoen, nieuwe rubriek: in ‘Het water op’ brengen we steeds een praktische gids voor een watersportgebied in de Benelux. Dit keer: alles over de Vinkeveense Plassen.

Plus: boottest Reitdieper, het opvangen van G-krachten bij snelvaren en hij komt eraan… de Honda Marine Cup 2021!

G-Krachten bij het snelvaren!

Sommige mensen met een nieuwe snelle boot, krijgen last van hun nek of hun rug. De spieren rond de wervelkolom moeten tijdens het snelvaren veel grotere krachten opvangen dan ze gewend zijn. Zeker oudere en kwetsbare mensen, en helemaal mensen met hernia’s of rugklachten moeten daar mee oppassen, want die G-krachten wreken zich op de kwetsbare shock-absorberende delen van je lichaam zoals je tussenwervelschijven.

Het opvangen van schokken en klappen op de boot kun je verbeteren door je bewust te worden van de krachten en een paar slimme maatregelen te nemen. In de eerste plaats: beheers je snelheid. Ten tweede: bouw langzaam je G-krachten op. In het begin kun je dus beter niet te hoog springen, geen hele korte snelle bochten maken en zeker niet te snel afremmen.

Verder kun je ‘shock mitigation’ voor elkaar krijgen door de ergonomie van je stuurplek aan te passen, dus met zitplaats, stuur en gashandel op de logische plekken zodat je ze onder alle omstandigheden gemakkelijk vast kunt houden. Veel van de klappen op je rug kun je opvangen door je stuurhouding te verbeteren, dus door je knieën licht gebogen te houden en een goede stuurstoel aan te schaffen, liefst geveerd.

Lees het volledige artikel over G-krachten hier!

HONDA MARINE CUP 2021

Noteert u maar weer in de agenda: de Honda Marine Cup 2021 gaat – onder voorbehoud – door op 25 september, op het Gooimeer!

In november 2020 stond de tweede editie van de Honda Marine Cup op de agenda, maar zoals zoveel kon ook dat door corona niet doorgaan. Het event is gecancelled, maar met één duidelijke belofte: de Honda Marine Cup komt terug! En wel op 25 september op het Gooimeer.

Kijk voor meer info en nieuws op Honda Marine Cup en op onze Facebook-pagina.

DEALER DISCOVERY TOUR

Onder de hashtags #HondaMarine #DealerDiscoveryTour stelden we op onze Facebook-pagina de afgelopen maanden een groot aantal van onze Honda Marine dealers voor.

Van het meest noordelijke puntje van Nederland tot aan de kust van België strekt het Honda Marine dealernetwerk zich uit. Met een cameraploeg bezochten we ze (bijna) allemaal waarbij de dealers steeds de Honda motorkap aan elkaar doorgaven. Een symbool van het professionele netwerk dat met elkaar verbonden is door een gemeenschappelijke deler: de liefde voor Honda Marine. Wij zijn trots om samen met hen dat netwerk te vormen en trots op elke afzonderlijke dealer in onze Honda familie.

WIN actie! JBL FLIP 5

Met jouw favoriete achtergrondmuziek geniet je nog meer op het water! Wij mogen 5 keer deze JBL Flip 5 t.w.v. €89 verloten onder de lezers van Honda Marine Magazine. Wat moet je doen? Registreer je hier voor het gratis Honda Marine Magazine en maak kans op deze muzikale prijs.

IN DE SPOTLIGHT HONDA BF150

De BF150 is een pittige, stoere motor waar je op kunt vertrouwen tijdens al je watersportavonturen. En nieuw in de Benelux: de BF150 is komende zomer niet alleen verkrijgbaar in het kenmerkende zilver, maar ook in stylish wit.

Meer info over de Honda BF150 leest u hier!

FISHING EXPEDITION

Vissen en varen vormen een leuke afleiding in deze periode, maar het gesloten seizoen komt er alweer aan. Zijn jullie toch nog wel regelmatig op het water te vinden?

Daan: “Een dag op het water is altijd leuk, dus de maand maart ben ik daar ook echt wel te vinden en ik hoop op mooie dagen. Overigens heb ik dit jaar wel een mening over het gesloten seizoen voor de roofvis: ik vind namelijk dat deze voor dit jaar opgeheven zou moeten worden zodat mensen zich toch lekker kunnen ontspannen. Normaal gaan er een hoop jongens naar het buitenland, maar dat is in de huidige omstandigheden niet mogelijk en dus zeg ik: laat mensen gewoon lekker doorvissen dit jaar en desnoods volgend jaar weer het gesloten seizoen erop, als alles weer een beetje normaal is.”

Frank: “In het oude normaal ga ik tijdens het gesloten seizoen in Nederland naar Zweden om verslag te doen van de Predatortour, bij vele roofvissers welbekend. Deze gaat waarschijnlijk dit jaar niet door. Ik hoop dat de watertemperaturen snel zullen stijgen zodat ik met die Bolle weer achter de zeebaarzen aan kan gaan. Wat een geweldige sport is dat. Daarnaast ben ik in deze periode vaak op het water te vinden met de boot om wat nieuwe visplekken te zoeken en om met de familie heerlijk uit te waaien.”

Lees het volledige artikel van Daan en Frank hier!

Honda Magazine lees je gratis online op je smartphone, tablet of pc! Het laatste Honda Marine nieuws, mooie leesverhalen en interviews over watersport en visserij, en natuurlijk alles over Honda’s buitenboordmotoren. Schrijf je gratis in zodat je geen editie mis!