Catch With Care – Zorg goed voor de Roofvis!

In het vorige bericht heb ik jullie verteld over mijn ervaringen als gids op het Volkerak. Het ging over hoe je de gevangen vis, vooral de zeer grote roofvissen, correct en met zorg behandelt. Aanleiding voor het artikel waren mijn observaties van de vele sportvissers die, met weinig ervaring op het water, misschien wel hun eerste grote snoek of snoekbaars hadden gevangen en nu niet goed wisten hoe ze zorgvuldig met de vissen moesten om gaan.

Als teamvisser van CWC – ‘Catch with Care’ en professioneel gids, ben ik, samen met mijn maat Pierre Monjarret, natuurlijk geïnteresseerd om de vele nieuwe vissers zo goed mogelijk te informeren over wat het betekent om de Catch & Release, de No Kill filosofie te leven en het credo van ons team ‘Catch with Care’ te vervullen.

Daarom zullen we in de volgende artikelen hier op Roofvisweb iets zeggen over het materiaal voor het vangen van grote snoek en andere roofvissoorten. Er zullen artikelen verschijnen over hengels, reels, lijnen, haken, wartels, snaps, enz. We zullen ook kunstaas en rigs laten zien. Veilige knoopverbindingen voor gevlochten lijnen en fluorocarbon leaders zullen een onderwerp zijn, maar ook de accessoires om de vis veilig en voorzichtig te landen.

In verdere artikelen zullen we ook berichten over sonars en moderne visvinders. En natuurlijk zullen we ook iets zeggen over de gids boten die we gebruiken om onze gasten snel en veilig naar de beste vis stekken op het Volkerak en Lough Derg in Ierland te loodsen.

Tenslotte zullen we ook iets zeggen over de juiste kleding. In de zomer is dit natuurlijk zelden een probleem, omdat we ons normaal gesproken tegen de zon moeten beschermen. Maar als je in de lente of de herfst uren en dagen op een groot meer aan het vissen bent op de echt grote snoeken, en het weer is zoals het kan zijn in de beste seizoenen, dan ben je misschien blij dat je iets over geschikte kleding hebt gehoord.

De rode draad van al deze artikelen zal echter zijn om de roofvis met respect en goede zorg te behandelen. Daarom zullen we je kennis laten maken met kwaliteitsuitrusting. Het mag betaalbaar zijn, maar het zal nooit ‘goedkoop’ zijn. Omdat we geloven dat geld besparen op de verkeerde materialen de roofvissen zal schaden.

We hopen op uw interesse en kijken uit naar uw commentaar. Dus tot binnenkort met de volgende aflevering, “Het juiste materiaal voor grote snoek – leuk om te vangen”.

One Passion – Predator Fishing

Join us and live our dream

Kijk voor meer info op onze webssite:www.predatorguiding.com

Facebook: www.facebook.com/predatorguiding

Met vriendelijke groeten Luca Nardin & Pierre Monjarret