Grote snoek van het Volkerak mekka voor roofvissers

Oude Tonge is al jaren het vertrekpunt voor de visavonturen op het Volkerak van Luca Nardin, visgids ‘myfisguide.ch’ en, samen met Pierre Monjarret, ook de oprichter van ‘Predatorguiding’.

Het nieuwe roofvis seizoen gaat weer van start op het Volkerak.

Volkerak, Haringvliet en Hollands-Diep – het zijn namen die elke roofvisser iets zeggen. Over het algemeen wordt de Rijndelta ook in Duitsland in één adem genoemd met andere grote snoekwateren. Grote wedstrijden met veel media-aandacht, zoals de ‘Predatortour’ op het Hollands Diep, hebben de wateren in heel Europa bekend gemaakt en steeds meer sportvissers zoeken hier hun geluk.

Bij het Volkerak zijn er maar een paar mogelijkheden om je boot te traileren en veel sportvissers mijden de grote sluis die het Hollands Diep of Haringvliet met het Volkerak verbindt. Het vertrekpunt voor de klanten van visgids Luca Nardin is dan ook de zeer goed gelegen in de jachthaven van Oude Tonge.

Predatorguiding beschikt over een eigen vakantie woning in Oude Tonge.
Een ruime vakantie woning die voorzien is van alle gemakken.

Vanuit de vakantie woning in Oude Tonge met aanleg steiger direct aan het water, gaat hij met zijn Lund 2075 Pro V Bass snel en veilig naar de beste plekken die visgids Luca van ‘Predatorguiding‘ en ‘myfishguide‘ in de loop der jaren heeft leren kennen.

Het bestand aan grote roofvissen is eersteklas. Hier zijn vooral veel grote snoeken van meer dan een meter te vangen. Maar vissen op het Volkerak is geen eenvoudige zaak. Als u het Volkerak van bovenaf bekijkt, zult u de uitgestrekte ondiepe water gebieden opmerken die grote delen van de oever bedekken. In deze gebieden zijn vissen en varen overwegend verboden. Als gevolg daarvan is vissen zonder boot niet erg succesvol, behalve op enkele plaatsen.

Zonder goede waterkaart of een visgids die het gebied kent en over een goed uitgeruste gidsboot met de moderne visvinders beschikt, moet u zich sowieso niet met een boot in de buurt van ondiep watergebieden begeven. Het gevaar van aan de grond lopen zou gewoon te groot zijn.

Niet alleen snoek maar ook grote snoekbaarzen zijn er te vangen op het Volkerak.

Over het algemeen is het vissen op snoek op het Volkerak een hele bijzondere uitdaging. Het is altijd mogelijk om een grote snoek, baars of snoekbaars te vangen. Want vissen op deze prachtige roofvissen is iets speciaals. Het is een droom om hier te vissen.

Mooie baars van het Volkerak.

Zowel zeer ervaren roofvissers als natuurliefhebbers die het vissen op grote snoek, snoekbaars of baars willen ervaren, zijn welkom. In het plantenrijke 4500 ha Volkerak komen de grote vissen het meest uit de planten. De visgids helpt u om de juiste techniek toe te passen op dit water dat erg afhankelijk is van het weer, het seizoen en andere belangrijke factoren. Met behulp van de snelle Lund 2075 Pro V Bass is het mogelijk om de verschillende hotspots per dag af te vissen.

Met de snelle Lund 2075 Pro V Bass snel naar de hotspots.
Het juiste materiaal

Enkele sportvissers die voor het eerst vissen op het Volkerak en grote snoek willen vangen, hebben niet de juiste uitrusting bij zich. Het is van groot belang dat hengel, reel, lijn en leader goed op elkaar zijn afgestemd om grote snoek veilig te drillen en zo stressvrij mogelijk terug te zetten. Als visgids hebben wij ook geschikt huurmateriaal voor onze gasten beschikbaar.

De vraag over welk kunstaas werkt is vaak zeer filosofisch: de keuze hangt van heel veel factoren af, maar één ding is zeker: je moet vertrouwen in je kunstaas hebben! Of het nu gaat om heel groot of wat kleiner kunstaas, pluggen, jerkbaits of rubber, flitsend kleuren of juist natuurlijk gekleurd kunstaas. Het helpt natuurlijk dat de visgids die dagelijks op het water is weet wat er er op dat moment werkt.

Aanbevolen materiaal:

Snoekhengel met een werpgewicht tot ca. 200
Jerkbait hengel
Baitcaster reel
Gevlochten lijn min. 30 kg trekkracht
Onderlijn Fluor min. 1 mm of stalen onderlijn, min. 75 lbs
Kunstaas bv. Buster Jerk, Giant Pig Shad, Guppie

Het visgids aanbod

Het boeken van een visgids op het Volkerak heeft een voordeel, zelfs voor Nederlandse of Duitse vissers die hun eigen boot hebben. Predatorguiding en myfishguide bieden een stressvrije vis vakantie aan en begeleiden sportvissers met ambities op het Volkerak meer. Het doel is altijd dat de klant de passie ervaart om te vissen op de grootste roofvissen van zoet water.

Wanneer het succes komt met de vangst van een metersnoek, is dat onvergetelijk. Boekingen van meerdere dagen zijn ideaal om het Volkerak te leren kennen. Een verblijf in een comfortabele vakantiewoning met directe toegang tot het water is hiervoor ideaal.

Begin van het nieuwe roofvis seizoen

Na twee maanden gesloten seizoen voor alle roofvissen, is het binnenkort weer tijd om op pad te gaan! En zoals elk jaar zal het Volkerak weer goed zijn voor grote dromen, hoop, gevechten en successen.

Wij hebben er zin in, komt u ook? Kijk voor meer info op onze webssite: www.predatorguiding.com

Facebook: www.facebook.com/predatorguiding