World Crank Cup 3e wedstrijddag en prijsuitreiking

Winnaar Gerrit Broders (midden), Willem Stolk 2e plaats (links) en Jean Marc Brison(rechts) op een derde plaats.

De World Crank Cup 2019 is voorbij en de winnaars zijn bekend! De laatste wedstrijddag mocht ik als Marchall een dagje mee op de boot van één van de deelnemers. Het bleek geen onbekende te zijn namelijk Frank Helming de eigenaar van Lund Boats Europe of bij vele roofvissers wel bekend Lund IJsselsport.

Tekst en foto’s: Frank van Vliet – ©Roofvisweb

Start 3e wedstrijddag World Crank Cup 2019
Evert Oostdam en Marchall Hans Roose hadden er zin in!
Gerrit Broders stond al hoog in het klassement aan het begin van de 3e wedstrijddag
De Fransman Sylvain Legendre en Marchall Remco van Hal

Het werd een topdag aan boord en genoten hoe fanatiek deze Frank Helming was. Ik kon mijn ogen niet geloven toen Frank de ene na de andere rover ving. Volle bak actie en jammer dat de Roofblei niet mee werkte. Toch een 4e plaats op de laatste wedstrijddag en een 7e plaats na 3 dagen World Crank Cup. Top gevist Frank Helming!

Crank Only!

Target snoek in de pocket
Genoeg baarzen voor Frank Helming
De vrij lastig te vangen snoekbaars op Cranks is binnen

Ook de andere deelnemers brachten hun rovers op de kant waardoor het ieder uur schommelde in het klassement. Respect voor alle deelnemers die 3 dagen lang alleen maar met crankbaits hebben moeten vissen! Het is keuzes maken tijdens deze competitie en hopen dat alles goed valt. Er wordt heel veel van je materiaal geëist en essentieel is de keuzes die je maakt want het parcours is best groot.

Jean Marc Brison met een muiter baars
Luc Coppens met een mooie snoek
Lionel Chevalier met een schitterende baars
Winnaars

Uitslag na 3 dagen
Prijzen Grootste vissen
Evert Oostdam Grootste Roofblei
Evert Oostdam Grootste Roofblei
Sylvain Legendre Grootste snoek
Jeremy Staverman Grootste snoekbaars
Jeremy Staverman Grootste snoekbaars
Pierre Johnen grootste Baars
Pierre Johnen grootste Baars
Minnkota Talon
2 x Minnkota Talon op de Lund van Frank Helming

Ankeren is natuurlijk vrij lastig tijdens zo’n wedstrijd op een stromende rivier en de spotlock (anker) functie op de elektromotor werkt zeker zeer goed. Maar heb nu de voordelen in de praktijk meegemaakt van de MinnKota Talon. Op de Lund van Frank Helming zaten er 2 waardoor de boot echt als een huis lag in de stroming. Hierdoor kon Frank gerichter de kribben uitvissen zonder enkel probleem.

De Rapala DT10 is een topper!
Marchall Tim Hakkert op de boot bij Keven Hernandez
Marchalls

Een wedstrijd als de World Crank Cup kan niet zonder Marchalls. Ik was zelf op zaterdag aanwezig als marchall en heb zo in de keuken kunnen meekijken wat er bij komt kijken. Ik zeg je…..het is raar als jezelf niet mag vissen en de hele dag moet toekijken. Zeker als het ook nog eens regent, die op de zaterdag met bakken naar beneden kwam. Ook de vangstfoto’s werden door de marchalls in de app gezet zodat we toch een mooi beeld krijgen van de World Crank Cup. De leiding was is handen van Pieter Kleiterp die de marchalls aan stuurde. Top geregeld Pieter!!

Marchall Henri Straver en Bart van Vught
Nog wat vangsten van Zaterdag

 

Alle info over de World Crank Cup 2019 is te vinden via Facebook