Nico en Frans Predator Battle 2020 deel 3: Game On!


Hey… hier zijn we weer met een update van onze wedstrijd. Voorbije 3 dagen waren -zacht uitgedrukt- hectisch, daarom hadden we niet eerder de tijd om wat te schrijven.

Maandag morgen was het de start van de eerste dag. Herman had de nodige stewards geregeld om de bootcontrole strak te laten verlopen, en de sfeer was bij alle teams optimaal. Het is na de bootcontrole altijd leuk buurten met de andere teams, waar we intussen al veel gasten van kennen.

Tekst en foto’s: Nico Molkens en Frans Oomen.

De controle nam wel wat tijd in beslag met 47 teams, maar verliep vlot. Na de controle wordt er in konvooi tot aan het meer en de startplaats gevaren. Daar aangekomen is het altijd vol spanning wachten. Voor Herman is 9u 9u, en er wordt dan ook geen seconde vroeger gestart!

Eindelijk is het zo ver… ARE YOU READY TO BATTTLE? GOOOOOOOOO!!! Dan lijkt de hel los te breken, een hoop boten met zware motoren stuiven weg, een woeste zee aan golven achterlatend waar dan de kleinere boten zich een weg door proberen te banen. We hadden de juiste positie gekozen en vlammende full speed naar de eerste stek van ons plan. In functie van het weer voor de 3 dagen hadden we ervoor gekozen eerst gauw onze baarzen te vangen, vervolgens een forel en dan proberen zo ver mogelijk te komen met de snoeken. We hoopten alles te hebben de eerste dag.

Pech met de motor voor Nico en Frans!
Pech met de motor voor Nico en Frans!

Voorspoedig aangekomen op de eerste stek brak voor ons de hel los. Wat niet mocht gebeuren gebeurde toch, de motor begon te sputteren, we kwamen niet meer vooruit. Dag plan, dag moraal… wat nu? Na veel geklooi kregen we de motor weer aan de praat en konden we enkel op stationair varen. We lagen inmiddels 10km van de start.

Dat wordt op zich al spannend om weer veilig binnen te geraken. Shit, we besloten niet op te geven en ervoor te gaan. Eigenlijk hebben we op maandag nog prima gevangen, 2 snoeken, 3 baarzen en een forel op het kaartje, dus dat viel wel mee.

Trouttttttttt
Trouttttttttt

Dinsdagmorgen kwam er voor een ander team een mekanieker, ook zij hadden pech. We konden ook naar onze boot laten kijken, dit hebben we dan gedaan. Ons vermoeden bleek te kloppen, we hadden slechte benzine getankt, er zat water in mijn tank. De mekanieker zij dat we rustig wel gingen kunnen varen.

We zijn dan met zware vertraging aan de 2e dag begonnen, we varen tot aan het parcours en poef… niets meer. We kregen de motor niet meer gestart! Toch bleven we strijden, we hebben heel de dag vooraan het parcours gevist op de electromotor. ‘Vissen nu, we zien straks wel hoe we binnen geraken’. We konden 1 klein snoekje vangen en hadden ook nog 5 lossers, weer kl*te dus.

16u zijn we dan toch vroegtijdig gestopt zodat we naar een botenhandelaar konden rijden om het probleem te fixen. Deze gaf ons een losse nafttank, en we hoopten dat dit effectief het probleem was.

Final day 3… boot in het water en de motor starte! Hij sputterde nog wat maar na een tijdje draaide hij weer als een zonnetje, wij blij! We moesten nog 1 snoek vangen om compleet te zijn, dit was het doel dat we hadden. Dan zouden we toch met een goed gevoel kunnen eindigen, ondanks niet hoog in de ranking. Andermaal was pech ons deel. Tal van vissen gelost, verschillende snoeken die te klein waren tot plots mijn maat roept ‘hangen’ en we een mooiere vis konden landen. Nooit hadden we zo een voldoening van een snoek van 84 cm denk ik! De ontlading was groot, dat kan ik je zeggen.

Heel hoog zullen we niet eindigen, maar toch zijn we tevreden met het resultaat gezien de omstandigheden. Hoe het de andere teams verging kan je lezen in de updates van Herman. Er is gewoonweg crazy gevangen en na de 2e dag was het wedstrijdrecord al gebroken… kan je nagaan!

Maak voor jezelf maar eens de rekening voor de winnende lengte, die moet je verdelen over 4 snoeken, 3 baarzen en een forel. Dan heb gewoon allemaal topvissen nodig!

Straks prijsuitreiking en de definitieve uitslag. Dit volgens een aangepast schema met respect voor de strikte Covid maatregelen. Reeds nu al wil ik Herman bedanken voor de strakke organisatie. De sfeer hier is niet te kloppen! Ook zijn crew en dan in het bijzonder Rene, Hans, en Jack (die ons hielp met de boot) verdienen een dikke pluim, puik werk gasten!! In elk geval, we’ll be back sometime!!!

Nico & Frans