Der Lieferant van RaubfischGarage

Als roofvissers zijn we constant op zoek naar nieuw kunstaas. Je denkt, hoe verzinnen ze het allemaal en vangt het dan ook nog? Zo kwam ik verleden jaar op de hengelsport beurs van Berlijn in contact met Dominic May van RaubfischGarage met het kunstaas “Der Lieferant”

Bekijk de video hieronder om de actie van Der Lieferant te bekijken!

 

 

 

Der Lieferant
Dominic produceert Der Lieferant zelf!

Dominic heeft zichzelf een hoog doel gesteld, want hij wil niet alleen kunstaas maken, maar roofvis kunstaas dat nog niet op de markt is. Dus ongeveer twee jaar geleden begon hij zijn expertise op dit gebied op papier te zetten met zijn eerste schetsen. Vanaf het begin wist hij precies hoe hij wilde dat zijn kunstaas eruit zou zien en “Der Lieferant” was geboren.

Der Lieferant …levert!

En we kunnen je al één ding vertellen: Het kunstaas is verkrijgbaar in elf verschillende kleuren, die Dominic allemaal zelf heeft ontworpen. Alle shads zijn ook zeer UV-actief en deels glow-in-the-dark.

Andere speciale kenmerken van het kunstaas uit de Raubfischgarage zijn dat ze veel druk opbouwen door hun vorm, de rotatie van de staart die om zijn eigen as en terug draait en het speciale loopgedrag. (zie video)

Daarnaast is de Lieferant vrij van weekmakers! En handgemaakt in Duitsland.

3 verschillende afmetingen 12.5, 18 en 25cm

Dominic heeft op dit moment 3 verschillende afmetingen op de markt die van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Voor baars, snoekbaars en natuurlijk snoek.

Der Lieferant 12,5cm
De 12,5cm Lieferant super goed voor baars!
De 12,5cm Leiferant per 3 stuks verpakt.

De kleine 12,5 cm Lieferant is uitermate geschikt voor het vissen op baars en snoekbaars. Leverbaar in 10 verschillende kleuren! Ze zijn per 3 stuks verpakt en wegen 12 gram. Zeker nu in deze periode een topper voor op de dropshot of jigkop voor grote baarzen. Een verpakking van 3 stuks kost €7,50. Je vindt ze hier.

Der Lieferant 18cm

De 18cm Leiferant is een echte snoekbaars en snoek killer. Makkelijk om te werpen met zijn 35 gram over de planten bedden. Maar ook zeer goed om mee te trollen op kanalen. De 18cm Lieferant is leverbaar in 11 kleuren. Deze worden verkocht per stuk en kosten €7,50. Je vindt ze hier.

Der Lieferant is 18 en 25cm in schitterende baars motief.
Der Lieferant 25cm

De 25cm Lieferant is een echt snoek killer. Het silhouet van dit kunstaas en de  grote staart trekt de snoeken over de streep! Het gewicht is 90 gram dus je heb voor dit grote kunstaas wel een stevige hengel nodig! Ook de 25cm Lieferant komt in 11 verschillende kleuren. De prijs per stuk is €13,50. Je vindt ze hier.

Dominic May met een schitterende snoek op Der Lieferant M250 in motoroilie kleur

Dominic’s absolute favoriet is “The Lieferant – M250 in motorolie kleur“. Van buiten heeft het kunstaas de kleur van motorolie, d.w.z. bruinrood, maar zodra het kunstaas in het water komt, ziet de vis het als groenig. De reden voor de kleurverandering is de sterke UV-activiteit.

Dominic beschrijft zichzelf als visgek, vastberaden en ook een beetje gek in het algemeen, maar misschien is deze mix precies het geheime recept voor zijn succes. Na zo’n korte tijd levert hij al aan verschillende hengelsportwinkels in Duitsland en Nederland, en is hij onderweg op beurzen en heeft hij zijn eigen online shop waar al de verschillende Der Lieferant te bestellen zijn!

Der Lieferant V-Tail

Ook heeft Dominic geluisterd naar zijn klanten. Zo is er ook een V-tail variant ontwikkeld. Deze is leverbaar in 18 en 25cm. En leverbaar momenteel in 3 kleuren. De 18cm kost € 13,50 en de 25cm kost € 18,50. Je vindt ze hier.

Deze V-staart van Raubfischgarage heeft volume en 7 extra vinnen die zorgen voor veel aandacht onder water. Alle V-Tails zijn UV actief en met de hand gegoten.

De Lieferant V-Tail is geschikt voor de pelagische en verticale visserij. Met de speciale jig koppen van Master Jigs. Deze jig koppen zijn leverbaar in 60, 80 100 en 120 gram. Je vindt ze hier.

De Lieferant B-Tail

Dit staartdeel onderscheidt de B-Tail van klassiek kunstaas zonder actie. De soepele beweging van de B-Tail overtuigt zelfs achterdochtige roofvissen.

Deze B-Tail is bij uitstek geschikt voor de pelagische en verticale visserij. Gejigged of binnengehaald brengt hij ook regelmatig goede vis aan de lijn. Deze B-Tail van Raubfischgarage heeft volume en een extra 7 vinnen die zorgen voor veel aandacht onder water. Alle B-Tails zijn UV actief en met de hand gegoten. Je vindt ze hier.

Momenteel is Dominic bezig met een 33cm uitvoering van Der Lieferant.

De Lieferant is op verschillende manier te riggen. Met Jigkop, of het systeem van Pikecraft. De aanbevolen haak maten zijn: 3/0 en 4/0 voor de Lieferant 125 6/0 en 7/0 voor de Lieferant 180 8/0 voor de Lieferant 250

Het mooiste en makkelijkste systeem om te gebruiken voor Der Lieferant zijn de complete takel systemen van Pikecraft!  Je vindt ze hier.

Waar is Der Lieferant  te koop?

Alle modellen, kleuren, jig koppen en Pikecraft systemen zijn online te bestellen via de Raubfischgarage webshop.

De eerste winkel en online shop in Nederland die de producten van Raubfischgarage en Pikecraft heeft is roofvissenmania.nl Deze winkel is geopend op: Vrij: 16:00 uur tot 20:00 uur Zat: 09:00 tot 12:00. Maar online natuurlijk 7 dagen per week!

Roofvissenmania.nl 
Vestigings- & bezoekadres:
Anthony fokkerstraat 20B
3261 LB Oud-Beijerland – Nederland

Winkeliers die geïnteresseerd zijn in één van de talrijke producten van Raubfischgarage , kunnen daarvoor contact opnemen via met Dominic May via: mail@raubfischgarage.de

Hier nog enkele mooie vangsten aan Der Lieferant.