De Iron Claw Slab Shad familie.

De Slab Shad en de Slab Double Curl van Iron Claw, twee aasjes waar ik graag mee vis. Ik ben sowieso al een groot fan van het vissen met grote shads, en deze twee shads zijn een mooie toevoeging op mijn verzameling.

Tekst en foto’s: Jack vd Mortel

Mooie vangst door Jack vd Mortel op de Iron Claw Slab Shad

Ik ben iemand die graag werpend de randen van de plantenbedden, en de taluds naar dieper water af vist. De slab shad is met zijn 21cm en 97 gram nog een prima hap om werpend te vissen. Ik houd wel van shads met een beetje volume, en dat is nou net wat deze shad heeft. De body is namelijk 2,5 cm dik, zodat de snoek van onder af een behoorlijk silhouet ziet. Het moet natuurlijk voor vriend “esox” wel de moeite waard zijn om een shot te plaatsen.

De body van de Slad Shad is 2.5cm breed

Het gebruikte materiaal is stevig en toch zeer soepel. Of je nu een fan bent van natuurlijke of de wat fellere kleuren, met 8 verschillende kleuren patronen zit er altijd wel iets bij wat jou of de snoek zal bevallen. Een mooi oog op de shad maakt deze slab shads “compleet” en de visser wil natuurlijk ook wat.

De slab shad heeft een prachtige kantelende actie die hij mee krijgt door de grote schoep staart. De grote van de staart zorgt daardoor ook voor behoorlijk wat water verplaatsing. Deze water verplaatsing zorgt weer voor extra trillingen. Zo word de snoek al op afstand “getriggerd”.

Schitterende kleuren voor helder en troebel water.

De kleuren patronen die voor de slab shad zijn gebruikt, zijn hetzelfde als voor de Slab Double Curl. Ook het gewicht is bijna hetzelfde en is maar 1 gram minder dus 96 gram. Alleen de schoep staart van de slab shad, is nu vervangen door twee flexibele curls aan het einde van de shad. De slab curl is iets langer met zijn 23cm.

Door dat de slab shad zijn rollende actie mee krijgt door zijn schoep staart is dit bij de slab curl een ander verhaal. Deze heeft bij de minst geringe beweging in het water al een verleidelijke actie. Zo kan de slab curl op een veel tragere snelheid worden binnen gevist en toch zijn werk doen waar hij voor is ontworpen. Namelijk het verleiden van snoek.

Iron Calw Slab Double Curl

Ik gebruik de slab shad curl dan ook bij voorkeur met een laag gewicht aan lood of zelfs zonder lood. Om de shad dan zo traag mogelijk rond de planten bedden of op de ondieptes binnen te vissen. Moet het allemaal wat sneller dan grijp ik eerder naar de slab shad met schoep.

Iron Claw Rig Systeem

Iron Claw heeft een prachtig rig systeem ontworpen voor deze shads. Maar uiteraard is dit systeem ook prima op andere merken shads te gebruiken. Er zijn twee soorten verpakkingen in de handel, de “light” versie en de “heavy” versie.

Elke verpakking is voorzien van drie lood systemen ,die je in de kop van de shad kan draaien, plus twee complete takels. De takels zijn eenvoudig aan het lood systeem te bevestigen en ook weer te verwijderen, om eventueel aan een andere montage te bevestigen.

Verpakking van de Iron Claw Slad Shad Rig System

In de “light” verpakking zitten buiten de twee takels een schroef zonder lood, eentje van 5 gram en een van 10 gram. In de “heavy” verpakking, zitten de gewichten 15, 20 en 25 gram. Net naar gelang op welke diepte je de shad aan wil bieden kies je het gewicht.

Op elkaar afgestemd

Er zijn inmiddels al genoeg winkeliers die artikelen van het merk “Iron Claw” in hun programma hebben. Dus ik zou zeggen bekijk de shads of het rig systeem eens in de winkel, je zal er geen spijt van krijgen. Online bestellen kan natuurlijk ook altijd bij de meeste winkels.

Felle kleuren doen het vaak goed!

Heel veel plezier op en aan de waterkant, Jack van de Mortel.

Bij welke winkeliers zijn de Slab Shads van Iron Claw te koop of te bestellen? Klik hier voor de lijst met winkeliers!

Winkeliers die nog niet met Saenger samenwerken en geïnteresseerd zijn in de Iron Claw producten, kunnen daarvoor telefonisch contact opnemen met de Nederlandse vertegenwoordiger Edwin Klijnsma op: 06 23935296 of via e-mail: Edwin.klijnsma@saenger-tts.com