‘Dobberen’ op karper én witvis in De Visvrouwen

Na hun eerste avontuur in de hoofdstad zetten Nathalie van den Berg en Paula Petiet komende zondag het vierde seizoen van De Visvrouwen voort. In de tweede aflevering – te zien om 16:30 uur op RTL 4 – neemt Paula haar visvriendin mee naar de Noord-Hollandse polder.

Niet voor de eerste keer – en waarschijnlijk ook niet de laatste – rijden presentatrices Paula en Nathalie vandaag naar het water per camper, het ideale vervoersmiddel op het platteland. Aangekomen op de eerste stek ontmoeten ze Kira Epping, een jonge talentvolle wedstrijdvisser die het tweetal op sleeptouw neemt. ‘Hoppend’ vissen de dames met hun penhengels meerdere stekjes af. Mét succes, want al snel vangen de dames een giebel.

Lunchen in de boot

Lunchend en pratend over hun hobby vaart het drietal ’s middags naar de tweede stek, waar ze overstappen op het vissen met de vaste stok – het specialisme van Kira. Terwijl de dames hun hengels in orde maken, vertelt Kira over het wedstrijdvissen en welke doelen ze zich daarbij heeft gesteld. Met een karper die Nathalie flink aan het werk zet, besluiten de dames hun dag.

Kijken dus! Aanstaande zondag 19 juni om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen daarnaast een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn.

Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.