Succesvolle 2e editie Honda Marine Cup inclusief nieuwste aftermovie.

In de vroege ochtend van zaterdag 25 september worden 49 boten met Honda buitenboord motoren te water gelaten bij de trailerhelling aan het Gooimeer. Op het programma staat de Honda Marine Cup 2021 en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Opbouw Honda Marine Cup in het donker.
Uitgifte punt Goodiebags, meetplank, Lunchpakket en Honda reddingsvesten.
Het Honda Marine team is er klaar voor.
Inschrijving Honda Marine Cup 2021
Goodiebags, Honda Reddingsvesten, Lunch pakketten en de meetplank worden overhandigd.

Om 7.00 uur wordt het checkpoint bij de trailerhelling aan het Gooimeer geopend, en na het in ontvangst nemen van de meetplank, de goodiebag, het lunchpakket en de Honda reddingsvesten worden de boten te water gelaten. Natuurlijk nog even wat team foto’s!

Het traileren is begonnen.
Nog even wat team foto’s!

Jongste deelnemer is de 12-jarige Senna ter Reehorst, met haar vader Gerben.
Alle team foto’s zijn te zien aan het einde van dit verslag!

Als om 08.45 uur het startsein het begin van de wedstrijd aankondigt, vertrekken alle deelnemende boten vol gas naar hun favoriete stekken. De eerste vissen worden al snel aangemeld en als dan ook de wind afneemt en de zon doorkomt, kan de dag al eigenlijk niet meer stuk.

De snoeken worden met grote regelmaat aangemeld en al snel worden de eerste meter snoeken gevangen. Er worden die dag 69 maatse snoeken aangemeld met topvissen van 103, 106, 108, 113,5 en op het laatste moment van de wedstrijd een topvis van 121 cm – door team Skane Fishingboats.

De snoekbaarzen en baarzen blijken voor veel teams een lastige opgave. Er worden veel kleine ondermaatse snoekbaarzen gevangen en in totaal worden er 39 maatse snoekbaarzen aangemeld. De grootste snoekbaars is 88,5 cm, gevangen door Sascha Könemann van Team Jochen Sascha.

Ook de baarzen blijven wat achter, maar toch worden er in totaal 36 maatse baarzen aangemeld. De grootste baars van de dag van 41 cm wordt gevangen door Jesse van der Til van Team Starweld 2 Nautische Unie.

Het mooie weer en weinig wind zorgde er voor dat het echt een topdag werd voor de deelnemers. Om 16:00 werd de balans opgemaakt en de boten konden weer op de trailer.

Intussen wordt bij HSV Almere en restaurant De Gooise Schipper alles in gereedheid gebracht voor de prijsuitreiking. De prijzentafel staat overvol, o.a. met dank aan Honda Marine Benelux partner Technautic.

De top drie gaat er met mooie prijzen vandoor: naast de Navionics boating app voor de hele top 5, is er voor de winnaar een Honwave opblaasboot met Honda BF2.3 buitenboordmotor t.w.v. 2.160 euro. De tweede prijs is een Honda EU22i generator t.w.v. 1.649 euro en de derde prijs een Humminbird-prijzenpakket t.w.v. 1.499 euro. Maar ook aan de rest van de top 10 is gedacht, met prijzen van merken als Fusion, Railblaza, Flambeau en Buff.

De prijswinnaars bij elkaar!

De geweldige barbecue die daarna wordt verzorgd door Big Boy BBQ and Smoke van Lesley Luijer laat ook degenen die niet in de prijzen zijn gevallen toch met een voldaan gevoel huiswaarts keren.

Honda Marine Benelux kijkt met trots terug op wederom een bijzonder geslaagd evenement en alvast vooruit naar een derde editie. Houd onze social media kanalen in de gaten voor meer nieuws over de Honda Marine Cup 2022!

Speciale dank gaat uit naar de sponsoren van de Honda Marine Cup, in het bijzonder: Technautic, Navionics Benelux, HSV Almere, Big Boy BBQ and Smoke, Restaurant De Gooise SchipperHonda Marine Benelux, en natuurlijk alle deelnemers!

De nieuwe Aftermovie!

Alle Team foto’s

Meer foto’s en info over de Honda Marine Cup 2021 via de Honda Marine Benelux Facebookpagina.

Volgend jaar staat er wederom een Honda Marine Cup wedstrijd in de planning! Natuurlijk alle info over deze wedstrijd hier Exclusief op Roofvisweb.nl

Tot de volgende Editie van de Honda Marine Cup!