Nico en Frans, Predator Battle Ireland 2020 deel 2.

Hier zijn we weer met een update vanuit Ierland. Sinds dinsdag was het vissen van ’s morgens tot ’s avonds, dus veel tijd om wat te schrijven zat er niet in tot nu. Elke dag waren we op het water om zo veel mogelijk te verkennen en info op te doen.

Tekst en foto’s: Nico Molkens en Frans Oomen

Sinds dit seizoen beschik ik ook over een nieuwe Lowrance visvinder, ook dit was even zoeken en aanpassen maar het betekent zeker een grote meerwaarde indien op de juiste manier ingezet. We hebben hier al wel wat gevist in het verleden, en het voorvissen is dan ook en vooral op 2 zaken gefocust; enerzijds zoeken in welke sectoren de vissen zich ophouden en anderzijds ook het proberen van nieuwe dingen.

Dit betekent dan stekken maar ook technieken en aanpak. Heel veel om allemaal uit te leggen, maar het voorvissen verliep wel naar wens. Eerlijkheid gebied ons wel te zeggen dat het minder gemakkelijk is dan vorig jaar. Met name de baarzen zijn op zijn minst gezegd ‘moeilijk’. Ook andere teams lijken dit zo te ervaren.

Het is een beetje gissen naar de reden maar het feit dat de watertemperatuur aanzienlijk was gedaald maar de voorbije week weer tot 18/19 °C is opgelopen doet er zeker geen goed aan. Het is wat het is, en de omstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde dus we maken er ons niet al te druk om.

Door de week hebben we dan ook ons plan wat kunnen voorbereiden. Het feit dat het weer nog stevig gaat veranderen is ook iets om rekening mee te houden. Je kan dan ook voorvissen tot in het oneindige, maar als de wind draait of luchtdruk, stroming of wind veranderd ben je er toch niets mee. Best is om hier zo veel mogelijk trucjes te kennen, en zo goed mogelijk te anticiperen op de omstandigheden.

We hebben ook nog even een noodprocedure kunnen trainen, toen een wilde snoek tijdens het landen een dreg vol in Frans zijn vinger sloeg. Even een kleine operatie en verder vissen maar. Keiharde kerel mijn maat, ongelofelijk!

Naarmate de week vorderde zagen we het almaar drukker worden met vissers, en eigenlijk waren we tevreden met hetgeen we gezien hebben, en dit deed ons dan ook besluiten gisteren een dagje te pakken op een ander meertje in de buurt. Weg van de drukte, niet in de kaarten laten kijken en gewoon lekker staan vissen zonder stress! Leuk was dat.

Vandaag was het team meeting bij Flanagan’s. Naar traditie een gezellig samenzijn met fingerfood en een laatste update omtrent de regels. Echter, Covid-19 besliste er anders over.

Elk team kon zijn meetplank ophalen, en een zak goodies en that’s all folks! Langs de ene kant had Herman alles prima geregeld in overleg met Flanagan’s met de nodige aandacht voor de Covid-19 safety regels, maar aan de andere kant is het wel een stuk charme dat wegvalt.

Voor de mensen die dit wensten kon er wel een glas gedronken worden samen met de bevriende teams, maar dan wel binnen de geldende maatregelen voor pub’s. Dus, afstand houden, geen handen geven,… noem het maar op. Wij zijn als Belg en Nederlander gebonden aan de ‘restricted movement’ dus het is niet toegestaan voor ons in feite gedurende 10 dagen quarantaine… Jammer maar we zijn nog heel blij dat het alsnog kan doorgaan.

Alle teams kwamen hun meetplank en goodies ophalen. De ene met de boot, de andere met de wagen. Ik had nog net geluk dat mijn privé parking vrij was, zo’n drukke boel was het hiero met het goede weer. Nog voor de wedstrijd kreeg iedereen een petje van Navionics, een tasje van Strike Pro, een limited edition Busterjerk en last but not least een streamer van Big Streamers. Dennis met hulp van Sander hadden hier heel wat tijd en moeite ingestoken!

Flanagan’s voorziet normaal wat snacks, maar dit kon dit jaar niet. Wel hadden ze voor alle teamleden alsook de stewards een bak Irish stew voorzien. Een zeer waardige vervanger! Ook de hoofdprijs, een Alumacraft boot met Suzuki motor op een Kalf trailer stond er om te bekijken.

Alles verliep lekker smooth en iedereen is klaar voor vandaag, de eerste wedstrijd dag. Ook dit zal binnen strakke en aangepaste regels verlopen, maar dan is het vissen! Dat de beste mogen winnen, en iedereen veilig mag blijven! Het zal mij benieuwen wie er in 2020 met de mooie hoofdprijs naar huis mag keren! Later meer.

Nico & Frans