Start met Bellyboat Vissen in 5 Stappen

In dit artikel onthult Float Plus hoe je “Start met bellyboat vissen in 5 stappen”. Wij hebben voor jou de ultieme beginnersgids samengesteld, om je stap voor stap te begeleiden in deze fascinerende hobby.

Bellyboat vissen, een unieke en bijzondere manier van vissen, wint steeds meer aan populariteit. Of je nu een ervaren visser bent of net begint, bellyboat vissen biedt een avontuurlijke en betaalbare manier om de viswereld op een andere wijze te ontdekken.

Met bellyboat vissen heb je meer stekken binnen bereik. In deze handleiding delen we vijf stappen die je helpen om succesvol te starten met je bellyboat avontuur.

Stap 1: Leer wat Bellyboat Vissen is.

De essentie van bellyboat vissen draait om een klein, stabiel, opblaasbaar vaartuig dat je gebruikt om op het water te drijven tijdens het vissen. Ze begonnen met een ronde vorm, evolueerden naar U- en V-vormen, en de meest innovatieve hebben nu een H-vorm met een comfortabele zitplaats.

Tip: Voer grondig onderzoek uit naar de verschillende bellyboats om een boot te vinden die aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Maak indien mogelijk een proefvaart.

Hier hebben we een overzicht van onze bellyboats met de verschillen: Verschillen Float Plus Bellyboats

Stap 2: Schaf de Noodzakelijke Uitrusting aan

Voor je je eerste tocht gaat plannen, is het van belang om over de juiste uitrusting te beschikken. Zorg dat je de volgende zaken in huis haalt:

  • Bellyboat: Een moderne, comfortabele, en stabiele bellyboat is essentieel.
  • Motorsysteem: Overweeg een efficiënt motorsysteem voor effectieve navigatie op het water. Klik hier voor een overzicht van de Float Plus Systemen.
  • Waadpakken: Kan variëren per seizoen en voorkeur. In de winter een isolerende neopreen waadpak en in de zomer een ademend waadpak.
  • Vinnen: Schaf vinnen aan om de manoeuvreerbaarheid van je bellyboat te vergemakkelijken. Een must voor iedere bellyboat visser.
  • Hengel: Hoewel dit afhangt van je persoonlijke voorkeur, wordt vaak een hengel met een wat kortere handgreep en lengte aanbevolen.
  • Kleding: Pas je kleding aan op het seizoen. In de zomer luchtige kleding, in de winter thermokleding en verwarmde sokken.
Stap 3: Zet je bellyboat op

Nadat je de uitrusting hebt verzameld, is het tijd om je bellyboat klaar te maken. Bij Float Plus bieden we professionele montage, zodat je meteen het water op kunt.

Daarnaast bieden we een speciale deal aan:

Gratis opbouwservice (t.w.v. €150) bij aankoop van een Float Plus bellyboatmotorsysteem en alle gewenste accessoires en elektronica!

Stap 4: Veiligheids- en Wettelijke Overwegingen

Bereid je voor op je vis trip door jezelf te informeren over de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot bellyboat vissen.

Zorg ervoor dat je weet wat de weersvoorspellingen zijn en draag indien nodig een zwemvest. Informeer altijd iemand over je visplannen.

Stap 5: Start met Bellyboat Vissen

Het visavontuur kan beginnen! Start in bekende wateren en breid geleidelijk uit naar nieuwe gebieden terwijl je meer ervaring opdoet.

Tip: Maak gebruik van een dieptemeter om de beste visplekken te vinden door structuur en vissen te herkennen onder water.

Conclusie

Bellyboat vissen is een uitstekende manier om te genieten van de natuur terwijl je je favoriete hobby uitoefent.

Met wat oefening en geduld zul je snel geweldige vangsten doen en genieten van al het moois dat bellyboat vissen te bieden heeft!

Aanmelden voor een gratis proefvaart?

Wist je dat je bij ons een proefvaart kunt boeken? Gratis (30 min) of voor een kleine bijdrage een volledige proefvaart met vissessie van minimaal 4 uur.

Klik hier om je aan te melden voor een proefvaart van Float PlusAanmelden Proefvaart Float Plus

Vragen en Contact

Heb je vragen of hulp nodig bij het kiezen van het juiste bellyboat en motorsysteem?

Neem gerust contact met ons op.  Ons professionele team staat klaar om je te helpen met deskundig advies.

By Fishermen for Fishermen

Team Float Plus