Zondag in VisTv XL: Heel veel Roofvis!

In alweer de zevende aflevering van VIS TV XL komen de roofvissers zondag aan hun trekken. Marco gaat namelijk kribhoppen aan de Waal, Tamme trolt en verticaalt zich een weg door Franeker en Daniël bezoekt de Predatortour. Maar er zit ook karper in deze uitzending: Thom gaat statisch karpervissen, maar dan de actieve variant.

Kribhoppen met Marco en Willem Romeijn, als dát geen vis vis oplevert.
Kribhoppen met Marco en Willem Romeijn, als dát geen vis vis oplevert.

In het eerste item gaat Marco op pad met Willem Romeijn. Deze fanatieke roofvisser heeft het vissen met softbaits tot een ware kunst verheven en neemt de presentator een dagje mee naar de Waal. Al kribhoppend proberen de twee de snoekbaarzen en baarzen tot een aanbeet te verleiden. Gelukkig hebben de vissen er zin in en krijgen ze behoorlijk wat aanbeten op hun shads. Tussendoor geven ze bovendien een boel tips voor het kantvissen op snoekbaars.

Hard varende boten tijdens de Predatortour

 

Predatortour
Daniël gaat deze week langs bij de Predatortour. Dit jaarlijkse roofvistoernooi is een van de grootste bootviswedstrijden ter wereld. Kort gezegd betekent dat: een spektakel van hard varende boten, de internationale wedstrijdtop van roofvissers in actie en veel grote vissen. De 110 deelnemende boten moeten in drie dagen drie snoeken, snoekbaarzen en baarzen vangen en Daniël kijkt hoe het ze vergaat. Daarnaast hoor je hoe tijdens deze wedstrijd een vorm van ‘citizen science’ wordt toegepast.

Tamme en Herman weten een aantal Friese rovers voor de camera te krijgen.
Tamme en Herman weten een aantal Friese rovers voor de camera te krijgen.

Snoek en karper
In Friesland brengt Tamme’s elfstedenvistocht hem in Franeker. Vanuit zijn boot gaat hij in dit waterrijke stadje achter de roofvis aan. Samen met Herman Schuurman trolt hij eerst op snoek. In de middag gaan de shadjes overboord en proberenze enkele Friese snoekbaarzen te verschalken. Tot slot is er ook voor karpervissers alle reden om te kijken. Thom gaat namelijk weer op pad met Kevin Diederen. Het tweetal kiest dit keer voor een actieve aanpak van statisch karpervissen. Aan een stadsvijver laten ze zien dat je ook licht bepakt statisch kunt vissen en door regelmatig te verkassen je kansen kunt vergroten. Benieuwd of ze wat vangen? Kijk dan zondag vanaf 9.00 uur naar VIS TV XL op RTL 7.

Thom en Kevin laten zien dat je ook actief statisch kunt karpervissen.
Thom en Kevin laten zien dat je ook actief statisch kunt karpervissen.

Gratis terugkijken
VIS TV XL wordt tot 1 juli iedere zondag van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7 – met uitzondering van zondag 17 juni in verband met de 24 uur van Le Mans. Kijk voor promo’s, extra informatie en het gratis terugkijken van voorgaande afleveringen op www.vistv.nl. Volg VIS TV XL voor nog meer bonusmateriaal ook op Instagram (@vistvofficial) en Facebook: www.facebook.com/vistvofficial.