Climax Max Mono fluorocarbon is enorm slijtvast

Fluorocarbon is niet meer weg te denken uit de hedendaagse (roofvis) visserij en wordt volop gebruikt als voorslag/leader materiaal en natuurlijk ook als onderlijn.

De MAX Mono fluorocarbon van het Duitse merk Climax is behoorlijk zacht (voor een fluorocarbon lijn) en is mede hierdoor makkelijk te knopen. En juist de knopen zijn bij fluorocarbon, als er niet goed geknoopt wordt, extra kwetsbaar! De knoop voor het aantrekken goed nat maken of onder water houden tijdens het aantrekken is essentieel. Doe je dit niet dat beschadigd het fluorocarbon en ben je een (groot) deel van de trekkracht kwijt.

Voor de verbinding van gevlochten hoofdlijn en fluorocarbon voorslag gebruikt ik overigens altijd de allbright knoop in een iets aangepaste (eenvoudige) versie. Ik neem hierbij de gevlochten lijn dubbel en wikkel van voor naar achter (in plaats van achter naar voor). Gebruik ca. 10 wikkelingen en de knoop wordt oersterk en is heel compact zodat je er geen last van hebt tijdens de worp.

De Climax Max Mono fluorocarbon is enorm slijtvast! Dat werd onlangs bevestigd tijdens een onbedoelde duurtest. Een Spaanse meerval name een voor snoekbaars bedoeld aasje te grazen. De anderhalf uur durende touwstrekwedstrijd met een te lichte hengel, te lichte lijn en een 0,30mm fluorocarbon voorslag werd in ons voordeel beslist. De voorslag was nauwelijks beschadigd!

logoleonard1

De Climax Max Mono fluorocarbon is verkrijgbaar van 0,16mm – 0,70mm en wordt verdeeld door Leonard Sports in Hoogeveen.. Geïnteresseerde winkeliers kunnen contact opnemen via info@leonardsports.nl