Pikecraft The System de Ultieme Shallow Screw.

Shallow Screws voor de Snoek visserij.. Wie kent ze niet? Tegenwoordig is de markt er vergeven van, en zie je door de bomen het bos niet meer.

Tekst en foto’s: Christian Drost – Esox Only

Gelukkig dacht ik niet als enige er zo over, bij onze oosterburen hebben ze er zelfs een grandioos en geniaal systeem voor bedacht. Volker Radwan de eigenaar van Pikecraft Fishing heeft met The System hier echt wat moois mee op de markt weten te brengen. Een uniek gepatenteerd systeem, wat 100% van de tijd werkt, en op alle softbaits kan worden toegepast.

Verschillende montages van Pikecraft “The System”
Bekijk de uitleg video van Christian Drost.

Het Pikecraft “The System” is met elke shad te combineren.

Je kent het wel. In de winkel koop je een softbait, of dit nu een paddle, curly tail of anders is, en eenmaal aan de waterkant blijkt het ding scheef te lopen, en de actie is niet wat je ervan verwacht had. Of erger, de inhaking is niet goed omdat de bijpassende stinger die je thuis gemaakt hebt niet helemaal lekker blijkt te zitten.

Verschillende mogelijkheden met “The System”. Hier met Ulm Lures.

Als het op de Snoekvisserij aankomt, zit het m in de kleine details. Je kan een nog zo mooie boot hebben, als die kleine details niet kloppen, raak je letterlijk kant nog wal. Bij The System klopt alles, werkelijk alles van Pikecraft is tot in de puntjes verfijnd en getest.

Voor wie nog nooit van dit systeem heeft gehoord gaat er nu een wereld open. Het grootste voordeel van The System is de manier waarop een softbait gerigd kan worden. Er zijn namelijk twee verschillende varianten, namelijk The Big Screw S en The Small Screw S. Je raadt het al, een voor grote, dikkere softbaits, en een variant voor kleinere.

EFTTEX🥈Runner-Up Award 2022- Best New Products🥈 for “The System & The Stinger”

Het grootste voordeel en direct ook de kracht van The System is dat de bevestiging van het oog anders is. Deze zit namelijk niet meer vooraan, maar bovenop de softbait. Eigenlijk net zoals een loodkop. Bij een loodkop wiebelt of waggelt elke shad of softbait op een geweldige manier door het water. Bij The System is dit ook zo.

Het lood gewicht zit bovenaan geplaatst.

Doordat dit systeem zo is ontworpen met de bevestiging bovenop, zal de softbait, en welke dan ook, zijn originele actie behouden. Dit is namelijk niet het geval met reguliere shallow screws. Die hebben een eigen loop in het water, en gaat zoals eerder al benoemd de softbait vaak scheef lopen of anders.

Met The System is dit verleden tijd en kan je echt elke softbait die er op de markt verkrijgbaar is zo vissen zoals deze is ontworpen vanuit de fabriek.

In feite heb je dan meerdere paddle tails of curly tails die hun unieke actie behouden, en zo ook verschillend door het water zullen gaan. Bij het reguliere binnen vissen zal je dus zien dat de softbaits kaarsrecht door het water gaan, maar wanneer er een stop in het binnenhalen van de lijn plaatsvind, zakt deze dus ook recht naar beneden.

Hierdoor kan je met bepaalde softbaits op de markt een hele mooie dwarrel actie aan het kunstaas geven, wat perfect een vallende aasvis nabootst. Nu is het geen geheim dat van nature een roofvis is ingesteld op het pakken van vallen en dwarrelende aasvissen en met The System kan je dat heel mooi nabootsen. Maar dit is niet het grootste voordeel van een systeem als The System van Pikecraft Fishing.

Met de kleine gewichten kan je mooi in de polder vissen,  met o.a deze Ulm snackbite 16

De stingers en loodgewichten zijn eenvoudig verwisselen, en hier is Echt over na gedacht! Pikecraft levert namelijk aparte stingers welke The Stinger heten, en loodgewichten van 3 tot 40 gram zodat je op welke diepte dan ook het kunstaas kunt aanbieden.

Makkelijk verwisselen van de shads met “The System”

Een extra bijkomend voordeel is dat je met The System geen stingers meer hebt met haken die bij elkaar in de doos in elkaar grijpen, maar nu je dozen los kan opdelen met softbaits, een enkel doosje met loodgewichten en natuurlijk een doosje met stingers.

Alles in 1 kleine box. Meer heb je niet nodig!

Zo kan je snel schakelen en vrijwel elke situatie de baas. De efficiëntie waarmee The System en The Stinger gevist kan worden is werkelijk waar geweldig. Dit systeem is echt een verademing. Het is heel eenvoudig en gaat als volgt.

Hoe werkt The System? Bekijk de video!

Je draait zoals op de video hier boven is te zien The System volledig in het midden in de softbait en deze zit dan kaarsrecht erin. Vele softbaits hebben uit de fabriek standaard een zogenaamde centerline van het gietproces, dus je kunt eenvoudig het midden herkennen. Draai altijd de screw in de softbait met het oog naar boven gericht, en druk deze dan stevig in de softbait, alvorens deze erin te draaien.

Zo zit The System altijd mooi erin en blijft deze ook mooi erin. The System heeft namelijk aan het eind van waar het oog omhoog gaat een dubbele ring die dicht bij elkaar zit op de screw, en dit zorgt ervoor dat The System ook daadwerkelijk blijft zitten. Een soort extra versteviging dus!

Pikecraft heeft vele producten om het allemaal makkelijk te maken!

Als The System in de softbait is gedraaid kan je een The Stinger erbij pakken. Wat direct zal opvallen is dat alle stingers van Pikecraft een ovale splitring hebben welke je eenvoudig over de bovenkant van The System screw kan plaatsen.

Hierna plaats je het loodgewicht er bovenop, en kan je dus ook snel verwisselen van gewichten. Even een paar gram meer of minder is dus zo gepiept, en het getob met splitring tangen en splitringen om een loodgewicht aan de screw te krijgen is dus direct verleden tijd.

The System werkt echt met alle snoek shads!

Nu wil het dus niet zeggen dat je verplicht bent om The Stinger systemen van Pikecraft te gebruiken, want de componenten zijn ook los te verkrijgen, en hierdoor kan je dus zelf eenvoudig een eigen rig naar wens in elkaar zetten. Alle producten zijn zoals gezegd op elkaar afgestemd, en alles past ook bij elkaar, wat het voorbereiden op een vis trip een stuk aangenamer maakt.

Zelf kan je eenvoudig de stingers aanpassen, want Pikecraft levert namelijk alles wat je maar kan bedenken voor de snoekvisserij. Van dreggen van BKK tot dubbele wartels aan toe, aan alles is gedacht. Van groot tot aan kleiner kunstaas, alles wat soft is kan met The System gerigd worden.

The Sky is hier dus echt de limit en zo is het ook, want buiten het feit dat je shad nu zijn unieke actie behoud, vist het ook nog eens heel efficiënt. Ik zou zeggen probeer het eens, ik weet zeker dat je er direct fan van zult worden. Veel plezier aan de waterkant en vele mooie vangsten gewenst!

Link naar de Pikecraft producten vindt u hier!

Christian Drost – Esox Only