WERELDKAMPIOEN, ZALM EN KARPER IN VIS TV XL

Aflevering twee van het nieuwe hengelsportprogramma VIS TV XL komt komende zondag op de buis. Ook deze uitzending zit boordevol vis, actie en avontuur. Zo krijgt Marco Kraal visles van wereldkampioen Anja Groot, gaat Tamme Smit vliegvissen en baarspeuteren in Friesland en vist Thom Beentjes met de methodfeeder in Brabant.

Wereldkampioen Anja Groot geeft Marco visles
Wereldkampioen Anja Groot geeft Marco visles

Voor het hoofditem van deze week gaat Marco Kraal op bezoek bij Anja Groot. Aan de oever van haar thuiswater in Assendelft vraagt de presentator de wereldkampioene zoetwatervissen het hemd van het lijf. Ze vertelt je bijvoorbeeld alles over het gebruik van elastiek bij het vissen met de vaste stok. Voor wedstrijdvissers is dit inmiddels een onmisbaar item, en Anja laat zien waarom. Uiteraard geeft zij daarnaast tal van tips voor de witvisser maar krijg je als kijker ook een prachtig beeld van deze bijzonder fanatieke en zeer gedreven sportvisser.

Vliegvissen en zalmen
Op zijn Elfstedenvistocht doet presentator Tamme Smit IJlst aan. Daar gaat hij in het stadswater en de omliggende polder achter de witvis aan met de vliegenlat. Vervolgens meert Tamme aan in Sloten waar hij gaat ‘torrenpikken’ op baarsjes. Ook verslaggever Pieter Beelen gaat achter kleine visjes aan, maar dan niet om ze met de hengel te vangen. Hij bezoekt in Roermond een bijzonder en uniek project waarbij jonge zalmen worden gevolgd. De zalmsmolts worden gevangen bij de waterkrachtcentrale in Roermond en gezenderd. Daarna worden de visjes weer vrijgelaten in de Maas en is het mogelijk om ze te volgen tijdens hun trektocht naar de zee. In de uitzending zie je precies hoe dit onderzoek in zijn werk gaat.

Thom Beentjes en Sjors Milder vissen komende zondag met de method feeder
Thom Beentjes en Sjors Milder vissen komende zondag met de method feeder.

Karper op de methodfeeder
Presentator Thom Beentjes schuift deze week aan bij wedstrijdvisser Sjors Milder. Aan een visrijk Brabants vennetje laat Sjors zien hoe effectief de methodfeeder kan zijn. Dit is volgens hem namelijk de beste techniek om knotsen van brasems en kleine karper mee te vangen. Gelukkig bewijst hij zijn stelling door voor de camera een aantal fraaie exemplaren te haken. Tussendoor vertelt hij precies hoe je deze techniek effectief inzet, wat voor aas je gebruikt en hoe je het meeste kans maakt op vis. Kijken dus: zondag vanaf 9.00 uur naar VIS TV XL op RTL 7.

Gratis terugkijken
Het nieuwe hengelsportprogramma VIS TV XL omvat acht afleveringen. Iedere week passeren er veel verschillende vistechnieken, topvissers en interessante onderwerpen de revue. De acht afleveringen van VIS TV XL worden tot 1 juli iedere zondag van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7 – zondag 17 juni uitgezonderd in verband met de 24 uur van Le Mans. Kijk voor promo’s, extra informatie en het gratis terugkijken van voorgaande afleveringen op www.vistv.nl.