Video IJsvissen in Nederland. NIEUW PR!

Daar vertrokken we richting Hindeloopen (Friesland) Nick en ik hadden afgesproken op een carpool plek om van daaruit samen verder af te reizen naar Xander. We gaan vandaag voor het eerst in ons leven ijsvissen.

Iets wat langzaam uniek begint te worden in ons kikkerlandje want wanneer maak je het nu nog mee om te kunnen ijsvissen de laatste keer dat we goed natuurijs hadden dateert alweer van 9 jaar geleden. Dus we moesten hier optimaal gebruik van maken. Op dat moment wisten we ook al dat na het weekend de dooi zou intreden.

Xander wist een mooie polder weg van de bewoonde wereld in de verte was wel iets te zien aan huizen maar meer ook niet. Hij had hier al de nodige snoeken gevangen en dat gaf vertrouwen want voor ons was het een compleet onbekende wereld.

Het was alleen genieten van de natuur zelf al die rust en de hazen en reeën die om ons heen te zien waren in de sneeuw en zelfs op het ijs. Maar we kwamen natuurlijk voor het ijsvissen en als het even kan als kers op de taart een snoek vangen op die manier.

Het was letterlijk en figuurlijk ‘hakken en zagen’ om een aantal wakken in het ijs te maken. Maar na dat dat eenmaal gelukt is gaan onze aasvissen te water en is het eigenlijk afwachten geblazen.

Al met al een super geslaagde sessie op een manier die we niet snel zullen vergeten!

Abonneer je op het Youtube kanaal van: Maxvissen