Predator Battle Ireland: deel 4; tweede wedstrijd dag.

Nadat gisteren de resultaten gedeeld waren bleek dat we 6e stonden in het algemene klassement, met ook de grootste baars op onze naam. Een beter resultaat dan we verwacht hadden. Echter,  we mankeerden nog enkele belangrijke vissen, dus wij wisten wat ons te doen stond vandaag.

Tekst en foto’s: Nico Molkens en Frans Oomen

Ook vanmorgen aan de bootcontrole wist iedereen een beetje hoe de stand was, en her en der begon de stress al de kop op te steken. Wij moesten nog een forel vangen, een visserij die we niet écht goed kennen dus ook dit was weer even spannend vandaag.

Kort samengevat heeft deze vis ons zeer veel tijd gekost, maar we hebben een forel op zak en zijn dus daarmee ‘compleet’. Voor de rest hebben we gemiddelde maat vissen, dus hopelijk kunnen we morgen wat upgraden. In feite hebben we geen slecht resultaat, maar als we daarnet in de pub even rondhoren was er schrikkelijk goed gevangen! Ik zei het eerder, je vist hier niet meer tegen Janneke en Mieke, het niveau van deze wedstrijd is door de jaren heen uitgegroeid tot een top competitie!

Soit, het was een super leuke en spannende dag. Met 40 boten op een parcours van ongeveer 20km lang is ook niet echt een probleem, wij hebben heel de dag  ons ding kunnen doen zonder eigenlijk maar 1 boot in onze buurt te hebben!

Als belangrijkste nieuwtjes kunnen we nog meedelen dat verschillende teams sinds vandaag hun kaartje vol hadden. Niet enkel zeer mooie baarzen werden aangeboden, maar ook diverse grote forellen, tot wel 51cm! Baarzen zagen we hier voorbije jaren groter en groter worden, maar forellen zouden dit jaar wel eens beslissend kunnen zijn.

Grootste snoek die binnenkwam was 1,10m, en deze werd live op facebook vastgelegd. Op de facebook pagina van Predator Battle Ireland worden met regelmaat updates gedeeld en bij echt spannende momenten gaan ze live; check gerust eens om op de hoogte te blijven!

Ook werden er enkele waarschuwingen gegeven. Eén van de regels is dat de gevangen vis asap en in goede staat terug gezet wordt. Een baars vangen en die langs de boot in het schepnet zetten hoort hier dus niet bij… Was het om andere baarzen te lokken, of om een school niet te verschrikken maakt niet uit maar het mag niet punt. Warrior of niet, een waarschuwing en de volgende keer mag je opkramen! De inzet is hoog, gelukkig is de controle dik in orde!

Morgen is het de laatste dag. We staan goed in het klassement maar als we willen mee vissen voor de knikkers zullen we morgen nog een tandje moeten bijsteken, én een beetje geluk hebben. Duim voor ons, later meer!

Volg de Predator Battle Ierland op Facebook!

Stay tuned! Nico & Frans