Dobbervissen aan de Roer in aflevering 6 VIS TV 2020

Na hun winterse baars avontuur stappen presentatoren Marco Kraal en Daniël Weijers voor aflevering 6 van VIS TV in het warme water van de Limburgse Roer. Gewapend met match- en bolognesehengel gaan de twee op een zomerse dag achter de witvis aan.


Voordat ze het water ingaan, speuren Marco en Daniël vanaf de oever naar stekken. Daar voeren ze steeds met beheerste worpjes een paar handen maden en casters. Een kudde jonge koeien kijkt toe terwijl de twee met waadpak het water instappen. Genietend van het schilderachtige landschap maken ze hun lijnen nat. De dobbers drijven tientallen meters weg.

Aankomst bij de Roer.
Stekhoppen

Dat het voorvoeren heeft geloond, blijkt als Marco’s stroomdobber al bij de eerste drift onderduikt en de hengel krom gaat. Ook bij Daniël is het al snel raak. Hoppend van stek naar stek maakt het duo flink wat meters en komen niet alleen serpelingen en baarzen, maar zelfs kopvoorns in het net. Zouden ze als bonusvis ook een barbeel weten te vangen?

Daniel slaat zijn hengel krom op een mooie vis

Je ziet het zondag 9 februari om 09:30 uur op RTL 7.

Spectaculaire televisie

Talrijke hengelsportdisciplines, bijzondere locaties en vissoorten komen voorbij in het nieuwe seizoen van VIS TV. Twaalf afleveringen lang trekken Marco en Daniël kriskras door het land om in de ruigste, waterrijke natuur van Nederland te vissen. Daarmee staat VIS TV 2020 meer dan ooit garant voor avontuurlijke sportvis-televisie.

Daniel ziet toe hoe Marco Kraal drilt.
Outdoor en avontuur

Outdoor en avontuur staan niet voor niets centraal in dit jubileumseizoen van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma ook aan niet-sportvissers laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis. Met de fantastische natuur van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.