Oppervlakte geweld met de SPRO Ikiru Pop 65

Ben je in voor een spectaculaire oppervlakte visserij, vooral op roofblei? Denk dan eens aan de SPRO Ikiru Pop 65! Een kleine popper die zeer snel is binnen te vissen en ook nog eens hoge ogen gooit bij de (zomer)visserij op roofblei. Daarnaast staat de Ikiru Pop ook ver bovenaan op het menu van onze andere rovers, die het druk ploppend stukje kunstaas ook nauwelijks aan zich voorbij kunnen laten gaan…

Tekst en foto’s: Han van den Eertwegh

De popper in hoog tempo binnenvissen kan vaak rekenen op aandacht van deze zilveren krachtpatsers!
Roofbleitijd

Hoog zomer, dé tijd voor roofblei. Niet dat deze snelle zilveren rovers alleen in dit jaargetijde te vangen zijn, maar de zomer is met al het nieuwe jonge visbroed wel een toptijd voor onze zilveren oppervlaktejager. Met een lichte spinhengel kan de Ikiru Pop 65 zowel vanuit de boot als vanaf de kant gevist worden. Een molen met een snelle inhaalsnelheid maakt je set compleet, met daarop een 15-20 ponds gevlochten lijn met een 15 ponds fluorocarbon onderlijn van een dikke halve meter. Aan de punt van de onderlijn niet meer dan een kleine speld voor de beste actie van je aasje.

Dankzij de fijne gewichtsverdeling gooit de Ikiru Pop ver en nauwkeurig en is hij zelfs tijdens ruwer weer nog perfect te vissen.
Jagende roofblei

De Ikiru Pop 65 is een relatief kleine popper met zijn 6,5 cm en 7 gram, die zich door de juiste gewichtsverdeling en kogel erg ver en precies laat werpen. Heb je jagende roofbleien gespot? Of kom je net aan op een veelbelovende stek? Benader de stek dan voorzichtig en ga als volgt te werk. Werp je Ikiru Pop over de stek heen. Stroomt het, werp dan schuin stroomopwaarts en vis schuin met de stroming mee je popper binnen. De meest gangbare en bekende manier om een popper binnen te vissen is als volgt: vis het kunstaasje met korte rukjes binnen, waarbij een ploppend geluid ontstaat en er kleine plonsjes ontstaan bij elk rukje.

De Ikiru Pop 65 is verkrijgbaar in 6 vangende designs!
Oppervlakte geweld

Maar verandering van spijs doet eten…! Probeer eens het volgende: werp in zoals hierboven beschreven, maar draai nu je Ikiru Pop in één lijn heel snel binnen. In en net onder het oppervlak zal door de holle voorkant van de Ikiru Pop een verleidelijk spoor van bubbels ontstaan waaraan geen enkele roofblei weerstand kan bieden…

Popper actie

Zul je bij het langzaam binnentikken vaak van die stiekeme aanbeten ervaren, waarbij de roofblei de popper van het oppervlak naar binnen zuigt… bij het snel binnenvissen van de Ikiru Pop is het erop of eronder voor de snelle bleien, dus wees voorbereid op knalharde aanbeten! De roofblei zal in een draai met een verwoestende beuk je popper tussen het bellenspoor uitgrissen, met een gierende slip als gevolg! Spectaculaire visserij had ik jullie beloofd…!

Aanbeten staan garant voor de nodige adrenaline!

Volg onze socials voor leuke winacties en blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen!

Facebook | Instagram | YouTube