Predator Battle deel 1: Team meeting and Sign in!

Ja, ja… 3e week september en eindelijk is het weer zover. De Predator Battle Ireland gaat plaatsvinden. Laatste tijd komen er meer en meer wedstrijden in de media maar deze is dan specifiek voor mezelf en voor velen anderen apart. Deze wedstrijd vindt plaats in Ireland, op het machtige Lough Derg.

Tekst en foto’s: Nico Molkens en Herman Molenaar.

Niet het gemakkelijkste water maar dat maakt dat de beloningen er des te groter zijn! Intussen zijn er 60 teams die deelnemen en de sfeer is altijd op en top. Tijdens de wedstrijd is het hard tegen hard, maar ’s avonds in de pub is het steeds een gezellig samenzijn. Dit jaar kan ik wegens omstandigheden zelf niet deelnemen maar gelukkig kan ik er wel bijzijn, en dan dit jaar als steward, dus aan de andere kant van het gebeuren.

Volgens traditie was het vandaag team meeting bij Flanagan’s. Wegens covid regels moest het buiten doorgaan, maar het verliep prima en goed georganiseerd. Flanagan’s had voor eenieder wat stukken pizza voorzien en verder was er voor elke deelnemer een flinke goodie bag voorzien. Iedereen mocht een streamer kiezen van Bigstreamers , een Busterjerk  van Dennett outdoors, een tasje van Navionics en een tackle box van Flambeau Outdoors. Mooi toch!

Goed gespreid kwam iedereen langs, en ze kregen ook nog een map met alle wedstrijd info en de meetplank die ze dienen te gebruiken. Net zoals elke editie waren er enkele teams die hun nummer niet wisten of het geld voor de borg niet bij hadden… hoort er bij zeker? We hebben er iedereen ook attent op gemaakt dat ze alle wedstrijd info hebben die ze nodig hebben. De moeite doen om dit alles te lezen is soms wat moeilijk maar het is gelukt uiteindelijk.


Dit jaar is er een whatsapp groep voor alle deelnemers waar alle info met betrekking tot de wedstrijd gedeeld wordt. Dit is een handige tool, zodat de organisatie ook tijdens de wedstrijd kan communiceren als dat nodig is. Bijvoorbeeld kan er ingegrepen worden als er noodweer dreigt. Daarnaast zullen ook de foto’s van de vangsten gedeeld worden via een aparte whatsapp. Handig, een ieder kan tot de laatste seconde vissen, je hoeft niet meer binnen te varen en je meetplank te overhandigen.

Voor mezelf is het jammer dat ik niet kan deelnemen maar andere kant ben ik zeer blij dat ik er kan bijzijn. Altijd thuiskomen is het hier voor mij, en door de jaren heen hebben we hier ook wel wat vrienden gescoord! Morgen is het de eerste wedstrijd dag, na een grondige boot check door de -correcte doch strenge- stewards is het in konvooi naar de startplaats varen.

Vervolgens zal stipt om 9u weerklinken over heel het meer “are you ready to battle??” en breekt de hel los. We wensen iedereen veel succes en nog belangrijker… stay safe!!!

Stay tuned, dagelijks zal er een korte update verschijnen met leuke foto’s en de meest sappige details! Ook via de Facebook pagina Predator Battle Ireland kunnen jullie meekijken.

Predator Battle Ireland wordt georganiseerd door Fisherman.

Parts of Lough Derg.