To Fiiish or not to Fiiish

fiiish-black-minnow-peche-nlfIn 2010 verschenen de eerst berichten van een nieuwe shad in de media (Peche en Mer) . Het bedrijf Fiiish werd in 2009 opgericht in Bretagne (het zeebaars gebeid in Frankrijk!). Op de Salon européen des pêches en mer en 2011 kreeg het eerste product de Black Minnow een prijs voor de beste innovatie.

Tekst: Marco Nieuwenhuize

fiiish_black_minnow_1

Al snel verschenen de eerste vangstberichten met de Black Minnow vanuit Frankrijk, Ierland en Engeland op de sociale media. Zeebaarsgoeroes zoals de Engelse Henry Gilby schreven mooie verhalen over de wonderlijke shad met de verborgen haak (weedless). De Black Minnow werd in die landen een instant succes! Ondanks de goede resultaten in de buitenlandse zeebaars wateren kwam Fiiish pas voor eerst beschikbaar in de Nederlandse winkels in 2014. Vanaf 2015 is Next Level Fishing de importeur voor de Benelux…www.nextlevelfishing.nl

Julien-big

De Black Minnow heeft een verborgen haaksysteem en vist eigenlijk vrijwel langs of door ieder obstakel heen. Je kunt de BM hierdoor scherper of wel dichter tegen de bodem aan vissen en/of door het wier vissen.

black-minnow-combo1

Er zijn 13 verschillende kleuren van de BM verkrijgbaar in zeven verschillende lengtes (7, 9, 12, 14, 16 en 20 cm).

kleurbm

Je kunt de BM door middel van 4 verschillende koppen op verschillende manieren vissen en presenteren!

kopjes

De Shallow versie is speciaal ontwikkeld om te werpen en vissen in ondiep water en wier. Door de plaatsing van het oog trek je je kop door alles heen en blijft de presentatie van de BM optimaal!

Shore is voor het vissen vanaf de kant en de boot (werpend).

Offshore, meestal vanaf de boot gevist, geeft je de mogelijkheid de BM zo wel dalend als inhalend te vissen. Deze kop is ideaal voor het diagonalen dicht bij de bodem (ophaal en zinkmethode).

Voor het diepere werk en vissen op of vlak boven de bodem is de Deep Headontwikkeld. De vorm helpt de BM snel door de stroom naar beneden. Laten zaken op de bodem en dan rustig opdraaien is een goeie methode voor deze kop!

Voor het monteren van de shads op de kop verwijs ik je naar het volgende filmpje..

snoek

Black Minnow ook voor zoetwater!

baars

Nieuw in het programma van Fiiish is de Crazy Sand eel.

crazysandeel

De Crazy Sand Eel is te verkrijgen in vier maten (10, 15, 22 en 30 cm), vijf kleuren en drie verschillende koppen (Shore, Offshore en Deep). De Shore is voor de lichte presentatie in ondiep water, Offshore voor het zwaardere werk vanaf de kant en verticaal vissen, Deep voor het vissen op diepte, dicht bij de bodem!

sandeelsoort

To Fiiish or not to Fiiish.. Ik zie de Black Minnow en de Crazy Sand Eel als innovatieve producten die ontwikkeld zijn en gemaakt worden door mensen die zelf ook vissen en zich verdiepen in het aasgedrag van de roofvis. De Black Minnow geeft vissers die angst hebben om vast te zitten de mogelijkheid op een andere manier te leren vissen!

Dit is een product wat zich zelf verkoopt.. probeer het eens! Iedere roofvis(ser) zout of zoet gaat voor dit hapje.

Marco Nieuwenhuize-Team Fiiish Nederland

Bent u winkelier en geïnteresseerd in onze producten neemt u dan gerust contact met ons op.

Next Level Fishing.
Michel Oostdijk
Olieslagerstraat 12
1825 GJ Alkmaar
Tel (+31) 06-54272345
email: info@nextlevelfishing.nl
website: www.nextlevelfishing.nl
facebook : NextLevelFishing