Het jaar rond met visgids Jan Boomsma

Jan Boomsma gidst in en rond Friesland, Randmeren, Haringvliet, Hollandsdiep en de grote rivieren. Met ruim 20 jaar ervaring weet hij hoe de vis zich gedraagt en met welke technieken en materialen de Rovers het beste te vangen zijn.

Visgids Jan Boomsma met een puntgave Friese snoek.

Een dag op het water met professioneel visgids Jan Boomsma heeft al menig visser mooie vangsten opgeleverd. Jan is gespecialiseerd in het vissen/gidsen op snoek, snoekbaars en baars vanuit zijn professionele Aluminium Lund 1775 Adventure roofvisboot en voorzien van een Minn-kota front troller en 2 x 12-inch Lowrance HDS live dieptemeters. De boot en de visgids voldoen aan alle eisen die nodig zijn voor een comfortabel en veilig verblijf op het water!

Jan Boomsma vist veel in de maanden juli tot september in Friesland. Hem is er alles aan gelegen je een gezellige dag te bezorgen, het liefst mét een memorabele vangst als onvergetelijk hoogtepunt.

Ondertussen zoekt hij met zijn jarenlange vis ervaring de stekken op, waar je op dat moment de beste kans maakt. Mocht je niet beschikken over het juiste materiaal dan zorgt Jan Boomsma ervoor dat al het benodigde aan boord is, van verticaal tot aan jerkbait hengels van Shimano en natuurlijk een flink portie uitstekend kunstaas o.a. van Rapala.

Hij kan je tevens bepaalde technieken en tactieken uit de doeken doen waarmee je later zelf aan de slag kunt gaan. Er zijn verschillende technieken om de roofvis te verleiden, verticalen, dropshotten, werpen met crankbaits en zullen worden ingezet wat op het moment het effectiefste is.


Onderhoud materialen

Van 1 april tot de laatste zaterdag in mei is het gesloten tijd voor de Roofvissers. De Lund Adventure 1775 met 100 pk Mercury gaat voor onderhoud naar Lund IJsselsport. Als visgids maakt Jan Boomsma het jaar door intensief gebruik van het materiaal. Een defecte buitenboordmotor, boottrailer of andere problemen met de accessoires kunnen roet in het eten gooien op een mooie visdag.

Bij importeur Lund IJsselsport gaat de visboot 2 keer per jaar op onderhoud. Door de jaren lange ervaring van monteur Bas Janssen weet Jan zeker dat de Lund, trailer en accessoires weer tip top in orde zijn voor het nieuwe gids seizoen. Onderhoud is essentieel! Het uitlezen van de Mercury motor, nieuwe filters, bougies en oliën worden ververst.

Ook de Pega Lundliner boot trailer wordt nagelopen op evt gebreken. Een belangrijk onderdeel van de trailer zijn de wiellagers en banden. Door de vele kilometers die Jan maakt naar de diverse gids wateren moet dit tip top in orde zijn.

De boot en trailer zijn weer klaar voor een nieuw visgids seizoen.

In de maanden juni tot september vist Jan veel in het schitterende Natura 2000 gebied van Friesland. Klanten kunnen opstappen in Sneek of Grou net wat makkelijk is voor de klant om aan te reizen.

Tarieven Friesland 1 juni tot 1 september.

2 personen €350,=
3 personen €425,=

Let op! Voor de maanden 1 juli tot 1 september heeft Jan Boomsma een leuke Roofvisweb actie en krijg je 25% korting op je gids dag voor Friesland.

Een volledig gids dag bestaat uit 8 uur effectieve vistijd.  Al het materiaal wat nodig is voor deze dag is bij de prijs inbegrepen. Benzine, gebruik van de boot, hengels, materiaal, en dienstverlening visgids is inclusief. Koffie,thee en lunch zijn tevens bij de prijs inbegrepen.

Kijk HIER als je interesse hebt om bij visgids Jan Boomsma aan boord te stappen. 

Jan Boomsma is ook te bereiken voor al uw vragen via: info@predatorfishingguide.nl

Binnenkort meer informatie in het 2e deel van “Het jaar rond met visgids Jan Boomsma” waar Jan de periode oktober tot maart behandeld met vangsten van o.a. Het Haringvliet, Volkerak en Hollandsdiep. Stay tuned hier op Roofvisweb.