Visgids Johan Struwe wordt Visgids Biesbosch

Met trots gaan we onder de vlag van Visgids Biesbosch verder!
Met trots gaan we onder de vlag van Visgids Biesbosch verder!

Per 1 maart zal Visgids Johan Struwe verder gaan onder de naam Visgids Biesbosch. Visgids Biesbosch is reeds jaren een begrip voor sportvis liefhebbers uit binnen- en buitenland, die al dan niet hernieuwd kennis willen maken met het mooiste visgebied van Nederland.

Persbericht Visgids Biesbosh

Honderden mensen hebben onder de kundige begeleiding van Frank Hanhart (en zijn hond Bowy) kunnen genieten van de adembenemende omgeving, het diverse water en de soms uitzonderlijk grote vissen die hier te vangen zijn!

Altijd kans op een beresterke vis!
Altijd kans op een beresterke vis!

Nu Frank van zijn welverdiende pensioen wil gaan genieten, is besloten om het stokje over te dragen aan jonge en enthousiaste collega Johan Struwe. De komende weken zullen derhalve geheel in het teken van het in kaart brengen van de beste stekken en het overdragen van het bedrijf staan.

De Biesbosch staat bekend om zijn vaak grote formaten vis
De Biesbosch staat bekend om zijn vaak grote formaten vis

Aangezien ook vriend en compagnon Denny van Wee, die eerst als stille vennoot optrad een actievere rol zal gaan vervullen onder de nieuwe constellatie, kan Visgids Biesbosch voortaan een constante beschikbaarheid en betere schaalbaarheid verwezenlijken.

Het wild is hier nooit ver weg. En soms zwemt het letterlijk langs de boot!
Het wild is hier nooit ver weg. En soms zwemt het letterlijk langs de boot!

Volgens Johan is dit een kans uit duizenden: “Met deze eerste strategische overname ooit in de Nederlandse visgidsenwereld wordt mij de kans geboden het kerngezonde bedrijf van Frank een duurzaam vervolg voor de jaren die gaan komen te geven. Met een grote, diverse en trouwe klantenkring, en de beschikking over maar liefst 9000 hectare eersteklas viswater geeft dit mij een stabiele basis voor een verdere groei, brengt dit de hoognodige disruptie in de sector en draagt dit bij aan de verdere professionalisering van onze prachtige hengelsport”.

Ook aan mooie baarzen absoluut geen gebrek.
Ook aan mooie baarzen absoluut geen gebrek.

Frank ziet de opvolging als een kroon op zijn werk: “Eind januari ben ik een paar keer met collega-visgids Johan op pad geweest, en de kennismaking is wederzijds goed bevallen. Toen ik aangaf met gidsen te willen stoppen, was Johan gelijk geïnteresseerd om Visgids Biesbosch over te nemen. We waren er eigenlijk snel uit: dezelfde benadering van het vak, gelijkgestemde geesten. We hebben inmiddels een paar verkenningstochten door het gebied gedaan, en thans is hij goed op de hoogte van wat waar is in de Biesbosch.

Johan brengt daarbij aanvullende zaken mee in het gidsen; zo gebruikt hij deels andere technieken, bestrijkt hij een groter geografisch gebied en kan hij ook specifieke visserijen als het meervalvissen aanbieden.”

Ook de meerval is in de Biesbosch te vangen.
Ook de meerval is in de Biesbosch te vangen.

Sportvissen in de Biesbosch is zoveel meer dan alleen maar vis vangen; dit mysterieuze, bijna fluïde eilandenrijk biedt onderdak aan een overvloedige hoeveelheid wild en gevogelte, en verandert constant met de getijden en de seizoenen. De Biesbosch is een gebied dat je blijft verbazen, en juist vanaf het water ervaar je deze laatste wildernis van Nederland het beste.

Sterke en kerngezonde snoekbaarzen te over!
Sterke en kerngezonde snoekbaarzen te over!

Het vissen zelf is nergens in Nederland diverser dan hier. Het gebied omvat ondiepe plassen, stromende smalle kreken, en de rivieren de Amer en de Merwede die hier samenkomen in het machtige Hollands Diep. Alle roofvis, inclusief de meerval is hier vertegenwoordigd, en deze bereiken hier vaak forse formaten!

Visgids Biesbosch nodigt u dan ook van harte uit dit gebied te komen ervaren!

Visgids Biesbosch
Johan Struwe
T +31611340533
Email: johanstruwe@hotmail.com
Website: www.visgidsbiesbosch.nl