Veel nieuws op de grootste roofvisbeurs van Europa van 1 t/m 3 december in de Jaarbeurs te Utrecht!

big-fish-klaasDe Hengelsport- en Botenbeurs is in volle gang met de voorbereidingen. Naast karper, zeevissen, vliegvissen en visboten is deze beurs een walhalla voor de roofvissers. Klaas van der Eerden, presentator, komiek en fanatiek sportvisser, opent dit jaar de zestiende editie van de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs Utrecht! Klaas heeft via zijn programma Big Fish Klaas veel jonge mensen enthousiast gemaakt voor de hengelsport.

Nederland is wat vis mogelijkheden betreft een Mekka voor de roofvisser, zelfs in de stadswateren en in de havens van grote steden zijn al mooie vangsten te realiseren, vanaf de oever of vanuit een bellyboot, kajak, opblaasbare boot, roeiboot of luxe roofvisboot. Hieronder enkele voorbeelden op het gebied van de roofvisserij die een bezoek aan de beurs éxtra aantrekkelijk maken.

foto-wicklow-boat-charters1

Wicklow Boat Charters
Wicklow is een topgebied in Ierland voor de vangst van allerlei haaiensoorten. Op de stand krijgt men advies over het vangen van de grotere exemplaren; met de ervaren Ierse internationale wedstrijdvisser Kit Dunne als schipper kun je beschikken over alle hulp die je nodig hebt. Ze zijn gespecialiseerd in het vissen op blauwe haai en haringhaai, waarbij er al blauwe haaien geland zijn tot 90 pond en haringhaaien tot 45 pond zwaar. Website: www.wicklowboatcharters.ie

foto-catfish-camp-caspe2

Catfish Camp Caspe
Vissend in een prachtig Spaans landschap van steile rotsoevers of glooiende velden op de vissoort die je het liefst vangt: snoekbaars, meerval of baars. Catfish Camp Caspe is voor de kunstaasvisser die met maximaal drie personen met kunstaas de diverse soorten roofvis op het Ebro stuwmeer wil bevissen. Voor alle roofvismethoden heeft Catfish Camp Caspe het juiste kunstaas op voorraad. Website: www.catfish-camp-caspe.com.

foto-arca

Arca
Arca biedt dit jaar een uitbreiding van de Evoque-serie aan: een eendelige Bait Caster Jerkbait 190 met werpvermogen tot 60 gram, de eendelige Bait Caster Swimbait 200 met werpvermogen tot 90 gram, de één- en tweedelige Special Polder 200 met werpvermogen tot 65 gram, een Super Cast – Troller Trigger in 240 en 270 met werpvermogen van 120 gram en als laatste een Super Cast – Troller 240 en 270 met werpvermogen van 120 gram. Website: www.arca-bifa.com.

foto-albatros-predox

Predox
De nieuwe serie hengels van Kuro is voortgekomen uit een nauwe samenwerking met het Predox Pro Staff team. Het doel: een betaalbare hengel die alle vismethoden binnen de hedendaagse roofvisserijen afdekt. Compact, maar een hoge standaard en een oogstrelende bouw. Binnen de serie vind je uitvoeringen zoals Spin, Zander, Jerk, Deadbait/float, Dropshot en een vierdelige Travel-hengel. Website: www.predox.eu.

foto-leonard-sports1

Leonard Sports
Leonard Sports heeft LiveTarget Lures uit de USA. Prachtige series kunstaas met veel natuurgetrouwe patronen waaronder ook bijzondere ‘baitball’ patronen. Het pakket bestaat onder andere uit softbaits, jerkbaits, ratelaars, poppers, spinnerbaits, twitch baits en hollow body kunstaas. Uiteraard zal dit kunstaas uitgebreid op de beurs in Utrecht te zien zijn. Website: www.leonardsports.nl.

foto-evezet-rapture-logo

Evezet
Evezet stelt Rapture tentoon: volledige pakketten voor elke denkbare roofvismethode, maar de focus ligt op Light Lure fishing. Rapture’s populaire Softbaits-pakket met Power Shads, de Xciter Shads, de Mebaru Worm series, het ULG-pakket en de Evoke Softbait. De bijbehorende micro- en regularloodkoppen springen hier bovenuit. De spinners, hardbaits, Natural hybride en ready-to-fish Baits zijn ook zeer gewild. Website: www.evezet.nl.

foto-roofvisaas1

Roofvisaas.nl
Dé expert op het gebied van het verzenden van diepgevroren aasvissen ten behoeve van de roofvisserij. Ditmaal is de stand een stuk groter en een zeer groot gedeelte van het gamma van Fox Rage zal daar verkrijgbaar zijn. Er zullen op de stand aan de lopende band onderlijnen en takels worden geknoopt. Behalve het end tackle zijn ook de beste dood aashengels, molens en andere belangrijke items verkrijgbaar voor een succesvolle (doodaas) visdag. Website: www.roofvisaas.nl.

foto-mac-fishing

Mac Fishing
De groothandel introduceert de Hi & Dry Adventure +, een bellyboot van robuust rubberbootmateriaal waar een elektromotor aan te bevestigen valt, om grotere afstanden af te leggen en met alle hotspots binnen handbereik. Ook is het mogelijk trollend te vissen met meerdere hengels. De boot heeft geen binnenbladders en is daarom nagenoeg onverwoestbaar en door de afmeting  (200x130cm) van deze boot is hij uitstekend geschikt voor het grote water. Website: www.macfishing.nl.

foto-hobie1

Hobie
De Mirage Compass is een kwalitatieve en innovatieve nieuwe kajak. De rotomolded polyethyleen romp, met Hobie’s MirageDrive trapsysteem en Glide Technology, geeft de Compass goede stabiliteit en snelheid. Door de grote, vlakke cockpit kan je gemakkelijk staan. De kajak heeft een nieuw ontworpen mesh stoel, twee hengelhouders verwerkt in de romp, een nieuw H-Track systeem voor het installeren van accessoires en de Lowrance Ready transducer systeem. https://www.hobie.com/kayaks/mirage-compass/.

foto-het-noorden-watersport

Het Noorden Watersport
Het Noorden Watersport (Alumacraft Europe) heeft tijdens een dealermeeting in de USA in augustus een oorkonde gekregen heeft als best verkopende internationale dealer voor 2017 van Alumacraft! Het bedrijf uit Grootebroek heeft weer nieuwe kleuren voor de logo’s en de tapijten in de boten. Website: www.hetnoorden-watersport.nl.

foto-pike-master-lures1

Pike Master Lures
Naast de bekende kunstaasmerken als Strike Pro, Pig Shads, Spigg Baits, Tournament Baits, heeft PML ook de nieuwe Roots G2 serie. Bij de stand zullen demo’s te zien zijn van de waterdichte pakken van Ursuit. Dit zijn letterlijk & figuurlijk echte lifesavers. Door het dragen van een pak als deze is een zwemvest niet meer nodig, handig voor de kajak- en bellybootvissers. Website: www.pikemasterlures.nl.

spro_freestyle_577px_012

Spro
Met de FreeStyle Sense Optics van Spro kunt op een prettige en veilige manier in het donker achter de glasogen aan. Met een simpele handbeweging voor de sensor zet je ‘m aan en uit. Deze hoofdlamp is uitgevoerd met een UV-lampje zodat je UV-kunstaas snel kan opladen.

spro_freestyle_577px_014

FreeStyle heeft voor overdag ook een modieuze zonnebrillenlijn in drie kleurvariaties voor verschillende lichtomstandigheden. Website: www.spro.eu.

foto-deeper2

Deeper
Het nieuwe Lakebook van Deeper wist tijdens de vakbeurs EFTTEX een New Product Award in de wacht te slepen. Met de datamanager kan men kaarten downloaden, bekijken en analyseren vanaf elke computer. Na het inloggen kun je data selecteren, vervolgens kun je deze informatie bekijken en analyseren of downloaden voor gebruik in andere programma’s. Website: www.deepersonar.com.

hsb2017

Hengelsport- en Botenbeurs 2017 – online ticketverkoop gestart!
Bestel je ticket online met 25 procent korting en maak kans op een visreis naar Noorwegen voor vier personen t.w.v. 3000 euro!

bestelknop-website
Hengelsport- en Botenbeurs 2017 feiten:
Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: vrijdag 1 december t/m zondag 3 december 2017
Openingstijden: dagelijks 10:00 – 17:00 uur

  • Online boeking met € 3,- korting én kans maken op een visreis.
  • 160 internationale hengelsportbedrijven
    • Jaarlijks maar liefst 18.000 bezoekers uit Europa.
  • 20.000 m² beursoppervlak
  • Grootste hengelsportbeurs van Europa

Belangrijke websites: www.hengelsportbeurzen.nl
Belangrijke Facebookpagina’s: Hengelsport- en Visbotenbeurs, Carpsquare en Predatorsquare