Gesloten tijd voor snoek vanaf 1 maart. Hoe zit dat nou?

Persbericht: Sportvisserij Nederland

Bij het sportvissen in Nederland moet je rekening houden met een aantal gesloten tijden. Vanaf 1 maart geldt de gesloten tijd voor de snoek. In deze video leggen we je uit hoe het nou precies zit.

Check de uitlegvideo:

Allereerst is er de gesloten tijd voor aassoorten. Van 1 april tot de laatste zaterdag van mei is het verboden om in het Nederlandse binnenwater te vissen met vrijwel alle soorten kunstaas, een dode aasvis, stukje dode aasvis en slachtproducten. Enige uitzondering zijn kunstvliegen die kleiner zijn dan 2,5 cm.

Daarnaast geldt er in Nederland een gesloten tijd voor een aantal vís soorten. Vang je zo’n vis in die periode, dan moet je deze met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandelen en direct in hetzelfde water terugzetten.

De belangrijkste gesloten tijden voor vissoorten zijn:
– De snoek, van 1 maart tot de laatste zaterdag van mei
– Snoekbaars en baars, van 1 april tot de laatste zaterdag van mei

Snoek moet bijna overal het gehele jaar direct worden teruggezet. (Foto: Janny Bosman)
Snoek moet bijna overal het gehele jaar direct worden teruggezet. (Foto: Janny Bosman)
MAART

Over de maand maart bestaat nog wel eens onduidelijkheid. In maart mag je volgens de Nederlandse wet namelijk wél gewoon vissen met kunstaas of een dood visje, maar geldt ook de gesloten tijd voor snoek. Dit betekent echter niet dat je in maart niet op snoek mag vissen. In maart mag je in Nederland gewoon op roofvis vissen, ook op snoek. Het betekent alleen dat als je in maart een snoek vangt, dat je deze dan direct terug moet zetten.

Op grond van de algemene voorwaarden die bij de VISpas horen, moet snoek in Nederland trouwens vrijwel overal het hele jaar door direct worden teruggezet. Dat is ook de reden waarom er in Nederland zo veel prachtige, grote snoeken zwemmen.

Klik hier voor meer informatie over de gesloten tijden.