MA-Marine System van Iron Claw

Dit jaar is de firma Saenger van onder andere het merk Iron-Claw op de markt gekomen met een compleet gala aan boot accessoires. Hengel Steunen, houders voor telefoon of dieptemeters, verlengstukken en ga zo nog maar even door. Alles is gemaakt van een hoge kwaliteit kunststof en corrosie bestendig materiaal.

Tekst en foto’s: Jack vd Mortel

Met de MA-S Ballhead bundle heb je al een uitgang set voor het plaatsen van telefoonhouder of een houder voor je scherm. Maar het mooie aan deze componenten is dat ze ook gewoon los van elkaar te bestellen zijn.

Wil je bijvoorbeeld alleen een bal op een voet ergens in de boot plaatsen om bijvoorbeeld een setje ergens anders in de boot te plaatsen of af en toe te wisselen is dat geen probleem.

Vooral handig om een telefoon houder van plaats in de boot te wisselen voor het maken van foto’s vanuit een andere positie. Zo kan je eindeloos spelen met de losse componenten om de boot voor jou zou efficiënt en prettig mogelijk in te richten.

Onderdelen los van elkaar te koop.

De bal is met rubber gecoat voor meer grip en heeft een diameter van 38,1 mm  oftewel 1,5 inch.  Dit houd in dat deze onderdelen ook met een ander bekend merk gewoon te combineren zijn (scotty). Ook de  “vertanding” op de onderdelen zijn te combineren met een ander merk.

Hier is te zien dat op de set van Iron-Claw gewoon een scotty steun is gezet en is geen enkel probleem.

De houder waar het scherm op moet is voorzien van gleuven en gaten zodat alle bekende merken schermen hier op te plaatsen zijn. De houder alleen is binnenin ook voorzien van een klik systeem zodat het scherm razend snel 360 graden gedraaid kan worden als dit nodig is.

De zeer degelijke telefoon houder is bruikbaar voor de meest voorkomende merken telefoon. De houder is voorzien van een rubber coating om het oppervlak van de telefoon niet te beschadigen. Dit geld ook voor de extra verstevigde hoeken van de telefoon houder.

Ik heb mijn telefoon houder met ballhead systeem op een strategische plaats in de boot gemonteerd, zodat ik van verschillende kanten foto’s kan maken als ik alleen ben. Maar zoals ik al vertelde, door een extra voetje met bal ergens anders in de boot te plaatsen is ook razendsnel te wisselen van positie. Het is maar waar je de voorkeur aan geeft.

Even een paar maten voor de gene die iets meer info willen. De ballhead clamp heeft een lengte van 11 cm.

Ik wens iedereen veel plezier op en aan het water, Jack van de Mortel.

Heb je vragen vragen over deze MA producten? Mail mij op: sjakie1956@gmail.com

Bij welke winkeliers zijn de MA producten van Iron Claw te koop of te bestellen? Klik hier voor de lijst met winkeliers!

Winkeliers die nog niet met Saenger samenwerken en geïnteresseerd zijn in de MA producten van Iron Claw, kunnen daarvoor telefonisch contact opnemen met de Nederlandse vertegenwoordiger Edwin Klijnsma op: 06 23935296 of via e-mail: Edwin.klijnsma@saenger-tts.com