Verslag NKS Westin Zander Masters HolandsDiep Lure Only.

Afgelopen zondag was het zover de special in de NKS Dutch Zander Masters 2019. Het HollandsDiep was voor de Westin Zander Masters Lure Only het strijdtoneel. Een water waar iedere kunstaasvisser zijn favoriete techniek kon inzetten om de snoekbaarzen te verleiden van pelagic tot werpend vissen. De beste kunstaas visser zou uiteindelijk boven komen vissen….

Wachten op de start van de Westin Zander Masters....
Wachten op de start van de Westin Zander Masters….

De Westin Zander Masters werd druk bezocht door de deelnemers om 08.30 uur was het een full house. De 50 fanatieke deelnemers vertrokken tot de tanden bewapend met shads naar de hot spots. Al snel in de wedstrijd werd de diversiteit aan technieken duidelijk; werpend vissen, verticalen, diagonalen, dropshotten en pelagic vissen het kwam allemaal aanbod.

Pelagic Igor & Sidekick Robbert gingen er voor dat ene ware kasteel...
Pelagic Igor & Sidekick Robbert gingen er voor dat ene ware kasteel…

De snoekbaarzen wilden echter niet zo zeer meewerken, de kaken bleven over het algemeen strak op elkaar en van een feeding frenzy was geen sprake. Het werd een dag van hard werken, weinig aanbeten en vooral doorzetten. Wat de reden was, zal een vraag blijven. De sterke afvoer, de weersveranderingen, aankomende paai het zou allemaal een oorzaak kunnen zijn.

Dennis de Jong deelde er op los en met succes...
Winnaar Like en Win actie. Dennis de Jong deelde er op los en met succes…

Het was niet makkelijk tijdens de Westin Zander Masters toch werden er verscheidene mooi kastelen gefotografeerd. Dit zorgde ervoor dat de spanning alleen maar opliep, bonusvissen zijn altijd welkom. Diverse 70+, 80+ en zelf een 90+ snoekbaars zorgde voor stuivertje wisselen in de top van het dagklassement.

Een voetbal bezorgde Jan & Jaap de prijs voor de grootste baars...
Een voetbal bezorgde Jan & Jaap de prijs voor de grootste baars…

De Westin Zander Masters stond nog niet in de prijzenkast, na zondag wel... Gefeliciteerd!
De Westin Zander Masters stond nog niet in de prijzenkast, na zondag wel… Gefeliciteerd!

Aan alle spannende en mooie dingen komt een einde zo ook aan de Westin Zander Masters HollandsDiep Lure Only. Om drie uur kon de balans worden opgemaakt en was de winnaar bekend. Wil jij meer weten hoe de prijzen tijdens de Westin Zander Masters verdeeld zijn of sterker nog deelnemen aan een wedstrijd in de NKS Dutch Zander Masters kijk dan op www.nksnoekbaarsvissen.nl.

Wij bedanken Westin voor het mede mogelijk maken van de special in de Dutch Zander Masters. Tevens gaat onze dank uit naar Sportvisserij Zuid-West Nederland en Rijkswaterstaat.

Tight Lines & Fair Play, NKS Dutch Zander Masters

Vooruitblik

De NKS Dutch Zander Masters karavaan dendert vol gas door. Op 17 maart mag het peleton zich aan de start melden voor de challenge, namelijk de NKS Dutch Zander Masters Oude Maas.

Een water waar vele technieken mogelijk zijn, er altijd wel snoekbaars te vinden is. De stroming in combinatie met de wispelturige snoekbaars maken het altijd een lastige wedstrijd. Een echte rivier dus die het uiterste van de deelnemers zal vergen.

Wil je deelnemen een ga je een uitdaging niet uit de weg schrijf je dan snel in via www.nksnoekbaarsvissen.nl. Ook de resterende wedstrijden in de NKS Dutch Zander Masters 2019 staan open voor inschrijving.