Verslag 1st Open Street Enkhuizen 2019 voor teams.

Op 8 december 2019 jl, was er de 1st Open Street Enkhuizen 2019. Deze werd georganiseerd door Johan & Tiny Treffers van Treffers – Fishing & Outdoor uit Nieuwe Niedorp i.s.m. HSV “Ons Genoegen” op deze dag onder leiding van Martien Laan.

Nadat zaterdag de tent was opgezet en spullen waren gebracht naar de Visput in Enkhuizen, was het zondag morgen de vraag of alles er nog stond na de storm en regen, dit was het geval.

Internationaal

Vanaf 08:00 uur kwamen de deelnemers het terrein op om zich te melden bij de dames Silvia en Ruby en een lekker bakkie koffie nemen. Er waren deze dag 19 teams aanwezig, en veld was internationaal met ook teams uit Duitsland en Tsjechië.

Om 09:00 uur nam johan het woord om de regels en het parcour door te nemen, waarna iedereen een lunchpakket van Tiny meekreeg en de wedstrijd kon beginnen. De opening werd live gestreamd door Frank van Vliet van Roofvisweb die ook aanwezig was.

 

Veel Baars en Snoek

Al snel werden de eerste visvangsten doorgegeven door middel van een app. Over de gehele dag werd er gevangen. Het weer werkte ook mee, het was vrij wel de gehele dag droog en de zuid westen wind nam iets af alleen voor het gevoel was het nog water koud.

Voor het einde melde er zich drie teams af door rugklachten, koud en een bezoekje aan de Huisartsenpost  i.v.m. een dreg in de vinger.

Vanaf 15:00 uur kwam iedereen weer te naar de Visput waar een ieder werd onthaald met een lekker bak soep. En de ton met hout was ook aangestoken zodat iedereen zich een beetje kon opwarmen.

Rond de klok van 16:00 uur werd er begonnen met het bedanken van de helpers en vrijwilligers van deze dag als mede een speciale dank aan Martien Laan zodat dit evenement mogelijk kon worden in Enkhuizen en Tiny voor de goede zorgen.

Na het bedanken van ook de sponsoren kon de prijs uitreiking beginnen, de Top drie van deze dag waren, op 3 Marc Krull en Mike Dijkstra, op 2 Stephan Righter en Thomas Baier en op 1 het team van Age Nielsen en Erwin Zuydam. De laatst genoemde kregen ook de wisselbeker van dit evenement.

Na het vertrek van de deelnemers en het opruimen van de spullen inclusief de tent, kon de organisatie terug kijken op een mooie en geslaagde van deze 1st Open Street Enkhuizen 2019.

De Open Street Enkhuizen 2020 staat geplant op zondag 13 december 2020 wederom in Enkhuizen. Inschrijven kan vanaf februari 2020 en er kunnen 50 teams aan meedoen, maar VOL = VOL …..

Kijk voor meer foto’s en info over deze wedstrijd op de Facebookpagina van Treffers Hengelsport!

Treffers – Fishing & Outdoor
Dorpsstraat 163A te 1731 XN
Nieuwe Niedorp, telefoon 0226-756363.
Website: www.treffersfishingoutdoor.eu