Red Fishing Chef: Achter de snoeken aan in de herfst.

Het is weer herfst en dat betekent voor ons om weer de polders en de plassen in te duiken op jacht naar najaars-snoeken! Gewapend met jerkbaits en softbaits ga ik in meerdere sessies met vismaat Ralf op zoek naar groenjassen en in de Brabantse polders. De dag begint taai zonder enig spoor van vis. Ik besluit mijn jerkbait in te wisselen voor een shadje en daarmee kleiner kunstaas aan te bieden.

Als de snoek niet wil bijten, dan maar hopen op een mooie baars. Net wanneer ik tegen mijn vismaat Ralf zeg dat de baarzen zelfs niet willen bijten, klapt er een dappere rakker van 20 cm op mijn 10 cm Fox Rage Pro Zander shad. Niet de grootste vis, maar hartstikke welkom na uren zonder actie.

We besluiten te verkassen naar nieuw water. Terwijl Ralf doorvist met een jerkbait, houd ik nog even dezelfde softbalt aan de hengel en binnen 10 minuten voel ik een aanbeet. Wanneer ik aansla, zie ik dat een klein snoekje het kunstaas gemist heeft en ik hem vals gehaakt heb in de rug. Nadat we hem snel op foto en film hebben gezet, laten we de zogeheten ‘sleutelhanger’ snel terug. Twee visjes op de kant, maar de lengte van de vissen laat nog even te wensen over. Gaan we nog een muiter vangen? Check de video….

Abonneer op mijn youtube kanaal en volg je me nog niet op instagram, doe dat dan ook even. Daarop zijn onze vangsten te zien!