Dennis De Frolijke Floghur…..Fint.

15Wat fint u van vind? Uhhh omgedraaid natuurlijk. Wat vint u van find.. Nee ook niet goed. Nou ja, ik find het in ieder geval een zwaar ondergewaardeerde zoute rover. Zwemmend in het zoute water tussen de zeebaarzen in zoekt hij soms zijn prooi.

Tekst, foto’s en film Dennis Horvath.

fint op een vers bedje van zeewier, een echte delicatesse. Voor de zeehond dan natuurlijk.
Fint op een vers bedje van zeewier, een echte delicatesse. Voor de zeehond dan natuurlijk.

Ja, zeebaars is natuurlijk een veel sterkere vis, explosieve aanbeet, super dril en natuurlijk heel erg lekker. Maar goed ik ben nou eenmaal van de Catch & Release dus voor mij heeft de zeebaars wat dat betreft geen enkele waarde. Maar weet je de fint te vinden en vis je met het juiste materiaal dan is het een echte sportvis.

Vliegvissers zijn massaal te vinden als de fint los is.
Vliegvissers zijn massaal te vinden als de fint los is.

11

Deze mini tarpon is niet voor niets geliefd bij de vliegvisser. En als de fint los is zijn deze vliegvissers er massaal te vinden. Met een zachte lichte hengel heb je gewoon een hele leuke dril aan deze vis. Veelal zie ik mensen vissen op fint met een pilker van meer dan 20 gram, deze vissen ze dan op een hengel met een cw van 45 gram of meer. Ik vis met een pilkertje tot maximaal tot 5 gram, de hengel heeft een cw van maximaal 10 gram, liever zelfs lichter.

 Fint op een lichte pilker, de pilkertjes van Crazy Fish doen het prima.
Fint op een lichte pilker, de pilkertjes van Crazy Fish doen het prima.

14

Soms zie je het water gewoon “ontploffen” duizenden kleine visjes springen alle kanten op en de fint zie je er met tientallen tegelijk op klappen. Eenmaal een fint gehaakt begint de dril pas echt, Op het juiste materiaal zijn het echte knokkers, ze springen (net als een echte tarpon) hoog uit het water en komen hierbij soms tot wel 1,5 meter hoog.

16

Regelmatig lost de vis dan ook, maar dat maakt niet uit het gaat bij deze vis om de fun. Je kan er meerdere tientallen op een dag vangen dus een paar lossers is helemaal niet erg.

Ik zeg tot het volgende Flog……groet, Dennis.