Zaterdag 8 juni Meerval Mania 2019

Altijd al eens een meerval willen vangen, of wil je meer te weten komen over het vissen op meerval? Op zaterdag 8 juni a.s. organiseren Sportvisserij Oost-Nederland, Hengelsport Federatie Midden Nederland en Meervalshop Tom-Cat het grootste en meest complete meerval event wat je je kunt voorstellen: Meerval Mania 2019!

De meerval is een vissoort die de laatste jaren met name op de grote rivieren en aangrenzende wateren bezig is met een sterke opmars. De kracht en de afmetingen die de meerval bereikt maken deze vis tot een geliefde vangst bij steeds meer sportvissers.

De visserij wijkt echter behoorlijk af van de bekende Nederlandse technieken en is niet altijd even makkelijk. Vandaar dat Sportvisserij Oost Nederland, Hengelsportfederatie Midden Nederland en meervalspecialist Tom-Cat de handen ineen hebben geslagen en Meerval Mania organiseren.

Demo’s, lezingen en meervalmarkt

Meerval kan met zeer verscheidene technieken en montages worden bevist, zowel vanaf de kant, als vanuit de (belly)boot. Op Meerval Mania zijn vele specialisten aanwezig die u kennis laten maken met deze technieken. Dit doen zij door lezingen, maar ook door demonstraties op en aan het water. Technieken die aan bod komen zijn o.a.:

  • het vissen met onderwaterdobbers,
  • het vissen met een boeiensysteem,
  • werpend vissen met kunstaas,
  • het gebruik van een kwakhout.

Ook is er een heuse meervalmarkt, waarop in diverse stands specialistische hengels en materialen voor het vissen op meerval te vinden zijn.

Camping De IJsselhoeve
Locatie en toegang


Camping De IJsselhoeve is gelegen aan een van de bekende meerval rivieren, de IJssel. Het programma vindt plaats langs en op het water. Toegang en parkeren is gratis. We zijn open vanaf 10.00 tot 16.00 uur.

Meer info
Meer informatie is te vinden op de evenement pagina.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op onze site of nog beter kom langs bij ons in de winkel en overtuig je zelf, maar ik waarschuw je alvast ieder die is komen kijken wou hem ook graag hebben!

Groeten, Edwin klijnsma – tom-cat.nl

Voor een afspraak kunt u bellen naar tel nr: 0623935296.

20171017_112201

Bezoekadres:
Jules Haeckstraat 2A
7553 XG Hengelo OV
Website: www.tom-cat.nl

16-2-2015 13-14-47