Nico Molkens & Frans Oomen vissen de Predator Battle Ierland!

predatorbattle-6Zo… dag 2 van de Predator Battle Ireland zit erop. Ondertussen zitten we ook al onze 2e week hier en dat laat zich voelen. We hadden reeds enkele mooie dagen en wat moeilijkere dagen, en zo was het ook vandaag. Diegene die de tussenstand gisteren te zien kregen zullen merken dat we na dag 1 op een 2e plaats stonden maar met het systeem van puntentelling van de Predator Battle kan alles nog gebeuren.

predatorbattle-7

predatorbattle-1

In volgorde van belangrijkheid dien je 4 snoeken, 3 baarzen en 1 forel te vangen. Daaruit tellen de grootste. Lijkt op het eerste zicht simpel, maar als je weet dat de winnaars vorig jaar in totaal 517cm bij elkaar visten heb je een idee van de moeilijkheidsgraad.

predatorbattle-5

 

Zoals ik aangaf was het vandaag lastig. Vanmorgen was het een bak wind die verhinderde dat we op ‘onze stekken’ konden vissen. Het was even inspelen op de omstandigheden, en pas rond 14u wisten we de eerste vis van de dag te vangen… Zonder in detail te treden kan ik zeggen dat we vandaag onze score wat wisten te verbeteren, en alles is nog mogelijk. Morgen zal beslissend zijn maar voor morgen wordt er een storm voorspeld. Windguru kleurt paars… de kenners weten dan hoe laat het is. Alsof het nog niet voldoende is komt er ook nog eens een bak regen bij. Hopelijk kan er morgen gevist worden maar het is best mogelijk dat het parcours beperkt wordt, en dit zou niet in onze kaart spelen.

predatorbattle-2

predatorbattle-4

Dit even over hoe we tot nu in de wedstrijd zitten. Feit is dat vele andere teams vandaag aardig bij gebikkeld hebben en ook een full house hebben. Groot, klein… een groot geheim dat enkel onze goedlachse Herman weet. Ondertussen zijn er al enkele flinke vissen gevangen, zo onder meer een snoek van 110 cm vandaag, wat uiteraard goud is zo’n wedstrijd. De wedstrijd verloopt zoals steeds in een zeer vriendschappelijke sfeer, maar dit nieuw concept blijkt spot-on. Alles is tot in de puntjes georganiseerd en verloopt vlekkeloos.

predatorbattle-8

Zo werd er daarnet zo maar een BBQ aangeboden aan de deelnemers tijdens het binnenbrengen van de foto’s in de Anchor Inn pub. Tof, gezellig en makkelijk (hoeven we zelf voor geen eten te zorgen). Verder is er een ongelofelijke prijzentafel die onder de 25 teams verdeeld wordt, en op de team meeting werden tal van goodies en vouchers weggegeven. Onder meer de vliegen van Big Streamers maakten menigeen happy!

predatorbattle-9

predatorbattle-4

Morgen is het dus de beslissende dag. Het zal ons nog benieuwen hoe het gaat aflopen. Toch nog enkele zorgen met het weer dus dat wordt vannacht eerder het tactisch plan beramen in de plaats van slapen. Morgen avond crashen, dat is tenminste 1 ding wat vast staat en de rest lezen jullie wel in later updates!

Cheers, Nico Molkens & Frans Oomen

predatorbattle-3