HS-Outdoor Fair ‘meet-and-greet’: Frank Mylle

De HS-Outdoor Fair 2014 wordt door de bezoekers met name zo aantrekkelijk gevonden omdat zoveel bekende vissers ook werkelijk aan het vissen zijn.

Je staat naast je favoriete visser op de stek, of je stapt aan boord bij weer een andere specialist. In aanloop naar ons buitenevenement stellen we regelmatig één van die in Maurik specialisten aan de hand van wat korte vragen aan je voor. Vandaag Frank Mylle, die andere van de twee Mylle-brothers, de topvissers uit België. Broer Bart kwam verleden week aan het woord…

Frank01

Naam: Frank Mylle
Leeftijd: 38
Gespecialiseerd in:

Het werpend vissen vanuit de boot of van af de kant. Het maakt niet uit of dat nu op snoek, snoekbaars of baars is. Het werpend vissen is zo plezierig !

Sponsors/merken:
Art Baits, Hengelsport De Kock en Lamiglas.

Visser sinds:
Het vissen is reeds in mijn jeugdjaren begonnen. De eerste keer was met mijn broer Bart. Destijds visten we nog op paling in de polders en de kanalen bij ons in de buurt. Toen ik wat ouder werd ging ik vissen in de haven van Zeebrugge en op het strand van Heist. Dat was hoofdzakelijk op paling , tong, shar, wijting en kleine kabeljauw. Eenmaal ik een auto had, beproefde ik mijn geluk op snoek en snoekbaars. Dat viel nog niet mee, daar er in België niet zoveel roofviswater is als in Nederland. Ik moest veel uren aan de waterkant zitten voor ik mijn eerste mooie snoek kon vangen! Dan zijn de eerst trips naar Nederland gekomen. We hebben veel in de polders rond Rotterdam gevist op snoek. Na een tijdje kocht Bart met een vriend van hem een bootje. Dat was ideaal om nieuwe waters te gaan ontdekken. In het begin hebben we veel getrold, wat ons de nodige mooie rovers op leverde. De laatste jaren vis ik hoofdzakelijk met Bart. Vanuit de boot, of vanuit de belly-boot, en ook vanaf de kant natuurlijk.

Frank02

Favoriete vissoorten ‘Top drie zoetwater’:
Snoek, snoekbaars en baars.

Favoriete vissoorten‘Top drie zee’:
Zeebaars, zeeforel en makreel.

Favoriete technieken:
Het werpend vissen met kunstaas. Als dat op snoek is, zie je tijdens een aanbeet veelal de snoek het kunstaas pakken en dat is gewoonweg prachtig! Het werpend op snoekbaars is ook super, soms zijn er geen woorden voor hoe hard die aanbeten kunnen zijn. Bij het werpend vissen kun je er zoveel variatie in steken, dat het altijd boeiend blijft. En ook dat er altijd nieuwe technieken zijn die je kunt leren.

Frank03

Favoriete (kunst)aassoorten top drie:
Mijn eerste keus is toch wel de Creeper van Art Baits, want ik heb er eenvoudig weg al zoveel mooie snoeken en snoekbaarzen op gevangen. Mijn tweede keus is dan de DK Madball. Het is een jerkbait waar al heel veel snoekbaarzen mee gevangen zijn. Op een mooie derde plaats komt de DK shad van Art Baits. Het is een shad die je overal kunt inzetten, zowel op ‘zout’ als ‘zoet’!

Je meest bijzondere vangst van dit jaar:
Mijn persoonlijk record snoekbaars! Ik was aan het verticalen boven vier meter water toen ik een aanbeet kreeg. Mijn hengel stond hoepeltje krom! Na een zenuwslopende dril kon ik haar landen: er ging een vreugdekreet over het water. Wat een bak van een vis was dat zeg!

Je hebt een aardige lijst aan vissoorten gevangen, maar welke vis wil je zeker nog wel eens vangen: Een roosterfish zou ik toch eens willen vangen, want wat zijn die vissen prachtig…

frank04

Je hebt met je broer Frank reeds tweemaal de prestigieuze Predatortour gewonnen, die wedstrijd kent toch een niet al te misselijk deelnemersveld, licht eens een tipje van de sluier van jullie succes…: Ons huiswerk doen. Veel tijd in het water steken. Zoeken waar de vis zich bevindt, op welk kleur van aas ze het best reageren en kijken of ze groot of klein kunstaas willen. Ik zou zeker niet iets nieuws gaan uitproberen tijdens een wedstrijd, maar gewoon doen waar je goed in bent. Én het belangrijkste is dat je goede band hebt met je vismaat in de boot!

Wat mag de HS-Outdoor Fair bezoeker van je verwachten: Ik kan je veelbelovend nieuw kunstaas tonen op de stand van Hengelsport De Kock en je informeren over de kunstaassoorten die het al jarenlang goed doen!

Ga voor meer info naar: www.hs-outdoorfair.nl