ZONDAG IN STUDIO VIS TV: ROOFVISTOPPER LUC COPPENS.

Fanatieke roofvissers doen er goed aan om zondagochtend op RTL 7 af te stemmen. Dan maken Luc Coppens en Jeremy Staverman – die als duo menig roofviswedstrijd wonnen – namelijk hun opwachting in de vierde aflevering van Studio Vis TV. Verder natuurfilmer en avonturier Cees van Kempen, volop aandacht voor de herintroductie van de Atlantische steur, karpervissende jeugd en meer!

Luc Coppens en Jeremy Staverman te gast.
Luc Coppens en Jeremy Staverman te gast.

‘Roofviswedstrijden zijn vaak spannend, maar aan het eind winnen Luc en Jeremy’. Een gekscherende doch veelgehoorde uitspraak in roofvisland, want de prijzenkast van dit roofviskoppel begint aardig uit te puilen. De World Predator Classic 2014, NKS Lund Challenge 2014 en Predatortour 2015 zijn zomaar een greep uit de prijzen die de twee roofvistoppers samen pakten. Hoe ze dit telkens weer flikken en welke vistechnieken ze toepassen, vertellen ze zondag aan tafel bij presentator Marco Kraal.

Bram Houben van ARK Natuuronwikkeling en Esther Blom van het Wereld Natuur Fonds
Bram Houben van ARK Natuuronwikkeling en Esther Blom van het Wereld Natuur Fonds

Herintroductie Atlantische steur
De Atlantische steur is een ruim 200 miljoen jaar oud dier dat zelfs de dinosauriërs overleefde. Toch verdween deze oervis tussen 1920 en 1990 door toedoen van de mens helaas uit de grote rivieren van West-Europa. Om deze prehistorische vis voor uitsterven te behoeden, werkt een coalitie van het Wereld Natuur Fonds (WNF), ARK Natuurontwikkeling, Sportvisserij Nederland en Diergaarde Blijdorp hard aan de herintroductie van de steur in het stroomgebied van de Rijn. Wat we ons daar precies bij moeten voorstellen, komen Esther Blom (WNF) en Bram Houben (ARK Natuurontwikkeling) zondag in de studio vertellen. In het derde studioblok blijven we in de ‘natuurwereld’; dan neemt natuurliefhebber Cees van Kempen – ook bekend als hengelsportauteur – plaats. Sinds 2012 wijdt Cees zich volledig aan het filmen van de natuur. Zo produceerde hij de onlangs verschenen driedelige natuurserie ‘De Terugkeer Van’. Cees vertelt ook over zijn nieuwe film, waarvoor hij in de binnenlanden van Afrika op zoek ging naar een record nijlbaars.

Natuurfilmer Cees van Kempen.
Natuurfilmer Cees van Kempen.

Vis TV Next
In Vis TV Next bezoekt Ties Ittmann de 19-jarige karpervisser Brian Briggeman, die zijn imposante, hightech visuitrusting aan de oevers van de vestinggracht in Hellevoetsluis heeft geïnstalleerd. Voor Brian, die dag en nacht en in weer en wind aan de waterkant zit, is het karpervissen een heuse ‘way of life’. Maar wat bezielt Brian en tienduizenden leeftijdsgenoten om nachten op rij in een bivy aan de waterkant te vertoeven? Het antwoord krijg je zondagochtend. Uiteraard zijn ook de andere vaste rubrieken Ik Vis, Beet met Anja en Vis TV Op Reis in de uitzending van komende zondag weer van de partij.

In Vis TV Next bezoeken we deze keer Brian Briggeman.
In Vis TV Next bezoeken we deze keer Brian Briggeman.

Herhaling op VISTV.NL
Aflevering 4 van Studio Vis TV wordt zondag 24 januari van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken op www.vistv.nl

Studio Vis TV wordt tot 21 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl en www.sportvisserijnederland.nl.